Tarihi Çark Yeniden Yapılıyor

Sakarya'nın tarihi simgelerinden biri olan ve kentin en ünlü caddesine ismi verilen tarihi çark yeniden yapılıyor.

Sapanca Gölü'nden gelen suyu şehre yönlendirmesi amacıyla yapılan çark, Sakarya'nın simgelerinden biri olmuştu. Zaman içinde isale hatlarının devreye girmesiyle kaldırılan çark, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin projesi ile yeniden hayat buluyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 160 bin metrekarelik alan üzerine yapılan Kent Park'ta tarihi çark yeniden inşa ediliyor. 16 metre çapında 2 metre genişliğinde yaptırılacak olan tarihi çark projesinin temeli atıldı. Çalışmaların 2009 yılı şubat ayında bitirilmesi hedefleniyor. Köklü bir medeniyetin mensupları olarak tarihe sahip çıktıklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Bir ülke güçlü bir ekonomiye sahip olabilir. Büyük bir nüfusa hatta geniş bir yüzölçümüne de sahip olabilir. Fakat sadece bu özellikler bir ülkenin güçlü bir ülke olmasına yetmez. Eğer kendi tarihimize sahip çıkmıyorsak, köklerimizi keşfetmiyorsak, medeniyetimizin önemini fark edemiyorsak güçlü olamayız. Büyükşehir Belediyesi olarak tarihimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz." dedi.

Bu arada Kent Park göletinin ve park içerisindeki yeşil alanların su ihtiyacını karşılaması için yaptırılan tarihi çarkın yanında ayrıca su kulesi de yapılıyor. Su kulesi ise 12.5 metre yüksekliğinde olacak.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]