Taraklı'ya 8 kilometrelik içme suyu hattı inşa ediliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Taraklı İlçesi Yenidoğan Mahallesi’ne 8 kilometrelik içme suyu hattı inşa ediliyor.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Taraklı Yenidoğan Mahallesi’nde başlatılan içme suyu çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanına dahil olan ilçelerde altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Keleş, şehir genelinde 220 milyon liralık altyapı çalışmalarının olduğunu bildirdi.

Keleş, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarının yanı sıra içme suyu yatırımlarının sürdüğünü, bu kapsamda Taraklı Yenidoğan Mahallesinin uzun süredir yaşadığı sorunu çözüme kavuşturduklarını kaydetti.

Yenidoğan Mahallesi için projelendirilen 8 kilometrelik hattın 1,5 kilometresinin tamamlandığını belirten Keleş, şu bilgileri verdi:

"Mühendislerimiz bölgede gerekli çalışmaları yaptı. Ardından Taraklı ilçe kaynağından Yenidoğan Mahallesi’ne 8 kilometrelik terfi hattı oluşturma kararı aldık ve projemizi hemen başlattık. Yaklaşık 1 Milyon TL’lik yatırımın 1,5 kilometresi tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde projemizi tamamlayarak bölgede yaşayan vatandaşlarımıza sağlıklı ve temiz içme suyunu kesintisiz bir şekilde ulaştıracağız."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]