Taraklı'nın Ölüm Defteri Yeni Sahibinde

Taraklı ilçesinde 63 yıl önce başlayan gelenek ile, ilçede vefat edenlerin isimleri ve ölüm hikayelerinin kayıt altına alındığı defter Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'ın şahitliğinde Cemal Çetin tarafından yeni sahibi Alaattin Yılmaz'a teslim edildi.  

Kendisinden önce Mehmet Can tarafından 20 yıl süresince deftere kayıt yapıldığını söyleyen 63 yaşındaki Cemal Çetin, "Merhum Mehmet Amca'nın sağlık sorunları sebebiyle Ölüm Kayıt Defteri'ni 3 yıl önce kendisinden devralmıştım. 3 yıl süresince deftere 55 kişiyi kaydettim. 2009 yılında Taraklı'da 22 kişi vefat etti. Defterde 63 yıldan beri vefat edenler, isimleri, tarihleri ve ölüm hikayeleri ile kayıtlı. Defteri teslim edişimin sebebi, artık Taraklı'da ikamet etmeyeceğim. Bu sebeple defteri, kayıtları titizlikle tutacağına inandığım Alaattin Yılmaz'a teslim ediyorum" dedi.  
Her Belgeyi Arşiv Yapmak İstiyorum

15 yıldır ulusal gazete ve dergilerle yerel gazetelerde Taraklı ile ilgili haber, makale ve resimleri arşiv yaptığını söyleyen defterin yeni sahibi Alaattin Yılmaz, "Üzerime aldığım görevi daha kapsamlı şekilde, titizlikle yerine getireceğim. Ve bu defteri ilerde aynı şekilde güvendiğim bir başka kişiye teslim edeceğim" diye konuştu. Yılmaz ayrıca Taraklı ile ilgili her türlü belgeyi arşiv yapmak istediğini sözlerine ekledi.  
Önemli Bir Hizmet 

Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da ilçede sürdürülen vefat edenlerin defterde kayıt altına alınması geleneğinin 1946 yılında Abdullah Çakır tarafından başlatıldığını, 1987 yılından sonra Mehmet Can tarafından deftere kayıtların devam ettiğini, 2007 yılından sonraki kayıtların Cemal Çetin tarafından yapıldığını kaydetti.  

Başkan Özkaraman, temennisinin ilçede ölümlerin yaşanmaması olduğunun altını çizerek Ölüm Kayıt Defteri'nin Alaattin Yılmaz'a teslim edilmesi ile geleneğin sürdürülmesinin önemli bir hizmet olduğunu belirtti.  
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]