Taraklılı çocuklara TA-Hİ-DER'den havuz keyfi

Taraklılara Hizmet Derneği (TA-Hİ-DER) eğitim programlarına katılan çocuklar, dernek üyeleri tarafından Pamukova Spor kompleksine götürüldü.

Cuma namazı sonrası Taraklı Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla Pamukova’ya taşınan 18 çocuk, 7 dernek üyesi nezaretinde eğlenceli saatler geçirdi.

Aile velilerinin izni ile gerçekleştirilen eğlence programı kapsamında kiralanan yüzme havuzunda, yüzme bilmeyen çocuklara büyükler tarafından yüzme egzersizleri yaptırıldı.

Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Dernek Üyesi Enes Dönmez, Taraklı’da yüzme öğrenecek bir imkânın yoksunluğunun, Taraklılılara bu açıdan bir mahrumiyet yaşattığının altını çizerek: “Dinlediğimiz kadarıyla Kocasu (Göynük) Deresi’nde bulunan Kavakdibi, Kayadibi gibi yüzme alanları, eskiden Taraklılı büyüklerimizin yüzme öğrendiği mekânlar imiş. Fakat son yıllarda yaşanan çevre felaketlerinin yol açtığı kirlilik sebebiyle, değil yüzmek, bugün itibariyle bu dereye, etrafa saçtığı pis koku sebebiyle yaklaşmak dahi mümkün bulunmamaktadır” dedi. Dönmez, bu sebeplerden ötürü Dernek olarak, farklı alternatifler üreterek Taraklılı çocuklara yüzme olanakları sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Dernek Başkanı Alaattin Özçayır ise yaptığı açıklamada: “Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) bir babanın evladına kaşı vazifelerini hatırlatırken ‘helal rızıkla beslemek’, ‘yazıyı öğretmek’le birlikte bunlardan ‘atıcılık’ ve ‘yüzme öğretme’yi de zikreder. Bu hadis ışığında benzer faaliyetlerimiz devam edecektir” diyerek, çocuklara yeni eğitim döneminde başarılar dilediğini ifade etti. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]