Taraklı'da kanalizasyon çalışmaları başladı

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman çalışmalarına başlanan kanalizasyon projesinin ilçenin olmazsa olmaz sorunları arasında olduğunu söyledi.

Kanalizasyon projesinin hazırlanmasının yaklaşık 2,5 yıl sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, “Proje 37 kilometrelik alanı kapsıyor. Yıl sonuna kadar tamamlanacak olan çalışma sonucunda tüm kanalizasyon şebekesi yenilenecek. Proje kapsamında çalışmalara ilk kazma Ulucamii Mahallesi Atatürk İlkokulu yanında başlandığını belirten Başkan Özkaraman, arıtma sisteminizde ihale aşamasında olduğunu ve şebeke ile birlikte tamamlanacağını söyledi.

Taraklı’nın en büyük sorunlarından biri olan kanalizasyon sıkıntısının çözümü uzun uğraşılar sonucu bu noktaya gelindiğini, Ihalenin iller bankası tarafından yapıldığını, kontrolün iller bankası ve SASKİ tarafından yapılacağını belirten Özkaraman, çalışmalar sırasında toz, çamur ve çukur gibi olumsuz faktörlerin en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin planlandığını söyledi. Özkaraman alt yapı eksikliği hem Büyükşehir belediyesinin hemde belediyenin çalışmalarında ellerini kollarını bağladığını, bu çalışmanın bitmesi ile birlikte üst yapı çalışmalarına başlanacağını ana yol ve sokakların elden geçirileceğini, büyük oranda yenileceğini ve güzelleştirileceğini açıkladı

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]