Taraklı'da Halk Sağlığı Müdürlüğü Hizmetleri, kesintisiz sürüyor

Devlet Hastanesi bulunmayan Taraklı ilçesinde sağlık hizmetleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü\'ne bağlı olarak hizmet veren 2 aile hekimi, 1 toplum sağlığı merkezi hekimi ve 1 diş hekimi ile etkili ve verimli bir şekilde sürdürülüyor.

İlçede aktif olarak 2 aile hekimi ve 1 diş hekimi poliklinik hizmeti verirken, aile hekimleri dönüşümlü olarak ve haftanın belli günlerinde kendilerine bağlı olan köylere giderek yatalak hastaları evlerinde diğer hastaları ise önceden belirlenmiş ve köylüler tarafından bilinen bir yerde oluşturulan poliklinik ortamında muayene ederek reçetelerini düzenliyor.

İlçede Aile Hekimleri ve Toplum Sağlığı Merkezi aynı binada hizmet veriyor. Aile hekimlerine ait iki poliklinik odası, gebe ve bebek izlem odası, aşı odası, acil müdahale odası bulunuyor. Binanın Toplum Sağlığı Merkezi olarak kullanılan kısmında sorumlu hekim odası, diş hekimi muayene odası ve toplum sağlığı merkezine ait diğer personelin görev yaptığı odalar yer alıyor.

İlçede hastane bulunmadığından mesai saatleri sonrası ve tatil günlerinde vatandaşın mağdur olmaması için Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler alındı. Mesai saatleri sonrası ve tatil günlerinde Toplum Sağlığı Merkezinde görevli sağlık memuru, hemşire ve ebeler tarafından 24 saat esasına göre nöbet tutuluyor.

2 aile hekimi ve 1 toplum sağlığı merkezi hekimi gündüzleri ve mesai saatleri boyunca tam gün görev yaptıkları için sıra ile icapçı olarak nöbet tutuyorlar. Acil hasta getirildiği zaman ilk müdahalesi nöbetçi olan sağlık memuru veya hemşire tarafından yapılırken icapçı hekim evinden çağrılarak hastanın muayene edilmesi sağlanıyor. Gerek duyulduğu hallerde diş hekimi de mesai saatleri sonrası ve tatil günlerinde gelerek hastalara müdahale ediyor.

İlçede Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren 1 adet 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu da bulunuyor.

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğünce İlçede daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi için yeni bir hizmet binası yapılması yönünde gerekli girişimlerde bulunulurken, yeni binanın önümüzdeki yıl Bakanlığın ilgili birimlerince yatırım programına dahil edilmesi bekleniyor.

İlçe Devlet Hastanesi olmayan Taraklı ilçesinde özveriyle görev yapan, Dr. Mehmet Özarslan, Dr. Semih Sert, Dr. Seher Dursun ve Diş Hekimi Fatma Çuhadar ise sağlıktaki hizmetlerin aksamaması için her türlü gayreti gösterdiklerini ifade ettiler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]