Taraklı'da EMİTT Fuarı hazırlıkları başladı

Bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan EMİTT fuarı için Taraklı Belediyesi, fuar organizasyonu hazırlıklarına başladı.

İstanbul\'da 30 Ocak-2 Şubat tarihlerinde düzenlenecek EMİTT Fuarı’nda Taraklı Belediyesi de ilçenin tanıtımı amacıyla yerini alacak.

Taraklı’nın UNESCO Dünya Mirası Şehri olmasına vurgu yapılacak fuarda, ilçenin tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkartılırken, Taraklı ile özdeşleşmiş ürünler de sergilenecek.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki EMİTT sırasında, yerli ve yabancı turistlerin bir araya geldiğini, turizm fuarlarının ilçedeki turizmi canlandırması ve turist sayısını artması bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

Taraklı ekonomisinin canlanması için turizm alanında çalışmalar yapılmasının büyük önem arz ettiğini belirten Özkaraman, "İlçemizin geniş kitlelere tanıtılmasına katkıda bulunan turizm fuarlarının gelen turist sayısı üzerinde çok olumlu yansımaları olduğunu söyleyebiliriz. Taraklı turizmini güçlendirecek en önemli unsurlardan biri de UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde tescil edilerek yer alması, Avrupa Seçkin Turist Destinasyonu seçilmesi ve  Sakin Şehir olmasıdır" diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]