Taraklı'da 23 Nisan Etkinlikleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sakarya'nın Taraklı İlçesi'nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Taraklı İlçesi'ndeki ilk tören Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkı'nda yapıldı. Taraklı Kaymakamı Mustafa Temiz, Garnizon Komutanı Jandarma Kıd. Başçavuş Merdan Akbulut, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Seyhan daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticiler Atatürk büstüne çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu.
Bayram kutlamalarına daha sonra Taraklı Cumhuriyet Meydanı'nda devam edildi. Buradaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Mahmutoğlu yaptı. Mahmutoğlu, "Bugün TBMM'nin açıldığı, ulusumuzun babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk ulusunun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanı ile sonuçlanmıştır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk meclisin ilk açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir" dedi.
Daha sonra Taraklı Yatılı İlköğretim ve Atatürk İlköğretin Okulu öğrencileri günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparak, şiirler okudu. Öğrenciler kıyafet değiştirme, halat çekme yarışı gibi renk katan gösteriler sundu.

Halkın en büyük ilgisini ise Taraklı Zübeyde Hanım Ana Okulu Anasınıfı ve Yenidoğan İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin gösterileri çekti. Anaokulu öğrencileri hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri davetlilere sundu. Ayrıca Taraklı Pansiyonlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterileri de alkış aldı.

Tören sonunda, 23 Nisan nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere
ödülleri verildi.

Taraklı'daki 23 Nisan kutlamaları, öğrencilerin tören geçişi ile sona erdi.

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]