Taraklı, "Türkiye Ulusal Destinasyonu" ödülünü aldı

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’nin (EDEN), Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak seçilen Taraklı İlçesi ile proje finalistleri Karaman ve Seferihisar ödüllerini aldı.

Devlet Resim Heykel Müzesi\'nde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Taraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Naim Nalbant, Karaman Taşkale Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu, Seferihisar Başkan Yardımcısı Osman Kocaman ile çok sayıda davetli katıldı.

Ödülü Başkan Özkaraman aldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, 2013 yılı için yapılan 30 başvuru içerisinden, Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak seçilen Taraklı’nın ödülünü Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Seferihisar’ın ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kocaman, Karaman’ın ödülünü ise Karaman İl Kültür Turizm Müdürü Cengiz Orta aldı.

"Taraklı takdirle karşılandı"

Ödüle layık bulanan merkezlerin ortak özelliğinin sahip oldukları doğal kaynakları turizme kazandırma çabaları olduğuna işaret eden Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan, çalışmaları övgüye değer bulduğunu söyledi. Anadolu coğrafyasında son yıllarda kültür ve turizm alanında büyük ve güzel bir rekabetin olduğuna vurgu yapan Özgür Özaslan, belediyelerin, ilçelerin, illerin daha fazla çekim unsuru olabilmek için neler yapması gerektiği konusunda Bakanlıkla irtibat halinde yeni projeler ürettiklerinin altını çizdi.

Saklı kalan güzelliklerin keşfedilmesi, değerlerimizi bugünkü nesillere ulaştırıp, gelecek nesillere de sunacak çalışmaların önemine işaret eden Özaslan, Taraklı’nın bu kapsamda takdirle karşılandığını söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]