Taraklı Kaymakamı: Cumhuriyet, En Büyük Mirasımızdır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sakarya'nın Taraklı ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra İlçe Kaymakamı Mustafa Temiz, Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Serkan Kaymak ve Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'ın törene katılanların, bayramını kutlamasıyla başladı.

Cumhuriyet, En Büyük Mirastır

İlçe Kaymakamı Mustafa Temiz günün anlam ve önemini belirten bir konuşmada yaptı. Temiz, “Büyük Atatürk' ün eseri milletimize eşsiz armağan olan cumhuriyetin ilanının 86. yılını da birlikte kutlamanın mutluluğu coşkusu ve heyecanı içindeyiz. 19 Mayıs 1919 da Atatürk Samsun' a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir” dedi.

Cumhuriyet' in Kazandırdıkları!

Cumhuriyet'in anlam ve önemini belirten şiirler lise ve ilköğretim öğrencilerinin okumasının ardından Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. İlköğretim Okulu öğrencilerinin oratoryo gösterisinden sonra “Cumhuriyet' in kazandırdıkları” adlı gösteri büyük beğeni topladı.

Resim, şiir, kompozisyon ve Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ardından bayram kutlamaları geçit töreni ile sona erdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]