Taraklı Dantel Gibi İşleniyor

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 3 yıl önce ölü fiyata satılan tarihi evlerin restorasyonlarının yapılmasıyla birlikte bir ranta dönüştüğünü söyledi İ sen, ilçede yapılan restorasyon çalışmalarının süratle turizm gelirine dönüştüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen, Valilik Kültür Turizm Konseyi'nin seyahat acenteleri, rehberleri, gazete köşe yazarları, ekonomi ve turizm muhabirleri ile sektörün diğer kesimlerine yönelik düzenlenen Taraklı gezisine katıldı. İlçe Kaymakamı Mustafa Temiz, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve geziye katılanlar ile birlikte Karagöl Yaylası'nı gezen İsen, Karagöl Yaylası'ndaki doğa güzelliklerinin önce iç turizme daha sonra da dış turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti. İsen, yayla gezisinin ardından ilçede restorasyonu yapılmış olan tarihi evleri gezdi.

Prof. Dr. Mustafa İsen, 'Turizm Geliştirme Projesi' ile Sakarya'nın turizm potansiyelinin ortaya çıkmasında, Taraklı'nın öneminin büyük olduğunu vurguladı. İlçenin Turizm değerlerini, Kültür ve Turizm Bakanlığı, valilik ve belediyenin yaptığı çalışmalarla ön plana çıkartıldığını vurgulayan İsen, yürütülen çalışmalar sonucunda Taraklı'da Türk mimarisini yansıtan güzel örneklerin ortaya çıktığını dile getirdi. İsen, şunları söyledi: "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hibe desteği ve TOKİ'nin bu alanda sağladığı kredilerle restorasyonu yapılan tarihi evler, otel ve pansiyon olarak turizm gelirlerine dönüşmeye başlamıştır. 3 yıl önce ölü fiyatına giden bu binalar bir ranta dönüştü. Türk Milleti gördüğüne inanıyor. Restarasyonu yapılan binalardan sonra diğer binaların da restarasyonun yapılacağına inanıyorum. Bu konuda elimden gelen desteği sağlamaya hazırım."

TARAKLI DANTEL GİBİ İŞLENİYOR

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ise İsen ve beraberindekilerin Taraklı'ya yapmış oldukları gezinin çok faydalı olduğunu belirtti. Taraklı'da gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının, Türk Federasyon Vakfı Atölyesi'nde istihdam edilen gençler tarafından yapıldığını kaydeden Özkaraman, "Taraklı'yı dantel gibi işliyoruz, bir diş doktoru hassasiyetiyle en küçük çürükleri bile temizliyoruz, bütün tarihi evlerimizi onararak bu binaları turizme kazandıracağız" dedi.

Taraklı'nın Sakarya ve Türkiye için önemli bir turizm kenti olma yolunda, ayakları yere sağlam basarak ilerlediğini kaydeden Özkaraman, Orhangazi ve Yunuspaşa Çarşısı'ndaki iş yerleri ve merkezdeki tarihi hanın restarasyonuyla ilgili projelerin hayata geçirilmesi ile Taraklı'nın güzelliklerinin daha da ortaya çıkacağını söyledi. Bu çalışmalar sonucunda ilçeyi daha fazla tanıtma ihtiyacı duyacaklarını aktaran Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, ilçenin tanıtılmasında, güzelliklerinin duyurulmasında rehberlere ve seyahat yazarlarına, ilçenin kalkınmasında ise turizm yatırımcılarına ihtiyaçları olduğu, herkesten destek beklediklerini sözlerin ekledi.

Geziye katılan misafirlere Yunuspaşa Çarşısı'ndaki restorasyonu tamamlanan tarihi binada erişte makarnası, gözleme, kabaklı pide ve köpük helvasından oluşan yöresel yemek ikram edildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]