Taraklı Çok Programlı Anadolu Lisesi, mezunlarıyla buluştu

Taraklı Lisesi’nden mezun olup Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören gençler tarafından lise öğrencilerine yönelik “Taraklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Mezunlarıyla buluşuyor” adlı bir panel düzenlendi.

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Öğretmenliği öğrencisi Enes Dönmez’in sunumunda düzenlenen panele; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunu Nurullah Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Öğretmenliği mezunu Sercan Atabey ve Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Mustafa Bostan konuşmacı olarak katıldı.

Panelde; Taraklı neresi, Taraklı’nın ve Taraklı’da bir liseden mezun olmanın olumlu ve olumsuz yönleri, öğretmenlerin lise sürecinde öğrenciler üzerinde etkileri, üniversiteye giden yolda dershaneler gerçekten gerekli mi, neden üniversite gibi konular farklı bakış açılarıyla ele alındı.

Panel hakkında bilgi veren Taraklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü V. Emre Çelik, panelin 11 ve 12’nci sınıflara yönelik olarak yapıldığını ifade ederek: “Lisemizden mezun olup Türkiye’nin çeşitli üniversitelerini kazanan, bu üniversitelerde öğrenimlerini tamamlayan mezunlarımız, üniversite hazırlık sürecindeki öğrencilerimize, başarının çok da uzak olmadığına en güzel örnekti. Kendi aralarından, içlerinden çıkan başarı örneklerinin öğrencilerimizi etkileyeceğine inandık” dedi.

Sohbet havasında geçen 1 saat 45 dakikalık panelin soru-cevap kısmında öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]