"Tapu Sahipleri İstemezse Bu Proje Gerçekleşmez"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 209 hektar alan üzerinde yapılacak Dörtyol Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin gerçekleşmesinin tapu sahiplerine bağlı olduğunu söyledi.

"Proje Sakarya'nın hayrına ise gerçekleşsin." dileğinde bulunan Toçoğlu, bu konuda tapu sahiplerinin rızasının da önemli olduğunu vurguladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile hazırlanan proje Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası (SATSO)'nda masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını SATSO Başkanı Akgün Altuğ yaptı. Kentsel dönüşüm projesi içerisinde yer alan alanda 494 üyelerinin işyeri olduğunu hatırlatan Altuğ, "Proje 4 ay önce genel hatlarıyla belediyenin yaptığı bir toplantıda anlatıldı. Ancak üyelerimizin proje hakkında detaylı bilgi sahibi olması için bu toplantıyı düzenledik. Buradaki tavra göre proje ile ilgili sonuç çıkaracağız." dedi.



Mal Kaçırmak İçin Uğraşmıyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise bu tür toplantılarla proje ile ilgili talep ve beklentilerin belirleneceğini ifade ederek, böyle bir çalışmanın kente gerekli olup olmadığına karar verilmesi gerektiğini kaydetti. Toçoğlu, "Biz bu proje ile bir yerlerden mal kaçırmak için uğraşmıyoruz. Yaptık oldu mantığı ile hareket etmiyoruz. Projenin gerçekleştirilmesi mülk sahiplerine bağlı. Sonuçta tapu sahipleri olumlu bakmazsa proje hayata geçmez. Sizin istemediğiniz, kabullenmediğiniz, sıkıntıya sokacağını düşündüğünüz hiç bir işte yer almayız. Arkasında bir şey aramadan projeye samimi olarak bakalım. Peşin hükümle kabullenmek, ya da reddetmek yerine konuşarak tartışarak bir yere varalım." şeklinde konuştu.

Projenin şehrin hayrına ise gerçekleşmesi dileğinde bulunan Toçoğlu, "Eğer hayırlı değilse gerçekleşmesin." temennisinde bulundu.

1 Milyar Dolarlık Proje

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 209 hektar alandaki çarpık sanayi yapılaşması kaldırılarak 6 bin konut, 250 bin metrekare ticari plaza, 50 bin metrekare mahalli ticaret alanı, 700 yeni atölye ve tamirhane, 125 bin metrekarelik alış-veriş merkezi, 25 bin metrekarelik 5 yıldızlı otel yapılacak. Yatırımların toplam inşaat alanı 1,5 milyon metrekare, ekonomik değeri ise 1 milyar dolar. Alan üzerinde yeri olan esnaflara isterlerse konut isterlerse işyeri verilecek.
 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]