Tansiyon ve şeker hastaları sıcak havada yürümemeli

Özel Adatıp Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Coşkun Zergeçit, özellikle tansiyon ve şeker hastalarını sıcak havada yürümemeleri konusunda uyardı.

Sıcak hava Türkiye'nin büyük bir bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Özelikle hali hazırda rahatsızlıkları bulunanlar için ise sıcak havalar zorlayıcı bir etken olarak ortaya çıkıyor.

Sıcak havalarda özellikle tansiyon ve şeker hastalarının dikkatli olması gerektiğini söyleyen Özel Adatıp Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Coşkun Zergeçit, tansiyon ve şeker hastalarının yürüyüş ve egzersiz saatlerini güneşin etkili olmadığı sürelere göre ayarlamaları gerektiğini belirterek, “Ayrıca bol sebze ve yeşillik tüketilmeye azami dikkat etmeli, bu dönemde yağlı gıdalar ve kızartmalardan uzak durmalıdırlar.” dedi.

Sıvı kaybına karşı, bol su tüketilmesi gerektiğini hatırlatan Zergeçit, şu tavsiyelerde bulundu: “En az 2-2,5 litre su tüketilmesi gereklidir. Gerek terleme yoluyla, gerekse deri yoluyla vücutta oluşan sıvı kaybı, bol su tüketilerek giderilmediği takdirde, özellikle böbrekler için sıkıntılı durumlar meydana çıkabilir. Güneşin etkili olduğu öğlen saatlerinde dışarıda dolaşılmamalıdır. Koyu renkli kıyafetler yerine açık renkli giysiler tercih edilmelidir. Ayrıca ağır yemeklerden, kalorisi yüksek gıdalardan kaçınılmalıdır.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]