Tam Osmanlı köylüsü olduk!

Osmanlı Devleti\'nin ilk yıllarında kurulan tarihi Şeyh Muslihiddin Camii\'nin de bulunduğu 700 yıllık Topçu Divanı\'na bağlı köylerde hala eski taş yolların kullanıldığı iddia edildi. 

Kaynarca Topçu Köyü Muhtarı Sabahattin Uysun, Köy İhtiyar Heyeti Azaları Sabahattin Esen ve Fethi Korkusuz\'la birlikte yaptıkları ortak açıklamada çeşitli zamanlarda yol sorunlarını içeren dilekçeler verdikleri halde kimsenin kendileriyle ilgilenilmediğini savundular. 
 
Köylerine uzun zamandır hizmet verilmediğini ifade eden Muhtar Sabahattin Uysun, "Dırmandılar, Eskiciler, Hunlar, Kurudere mahallelerinin ve bağlantı yollarının çok kötü eski kaldırımlar ortaya çıktı. Tam Osmanlı Köylüsü olduk. Bu kaldırımlar Bin 300\'lü yıllardan Osmanlı döneminde kurulan köyümüzün ecdadından kaldı. Hala daha 700 yıl önce yapılan taş yolları kullanıyoruz. Sakarya\'nın en eski tarihi eserlerinden Şeyh Muslihiddin Camii\'de köyümüzde buluyor. Ancak iki üç yüz metre uzağındaki mahallelere çamurdan girilmiyor. Bu durum tarihi köyümüze yakışmıyor." diye konuştu.
 
Köyde bulunan özel bir şirkete ait fabrikanın yolunun yapıldığını ancak mahalle yollarına bakılmadığını iddia eden Köy Azası Sabahattin Esen ise "AKP İlçe Başkanı\'nın yemek fabrikasından yemek satın alan Fabrikanın yolu yapılıyor. Ama aynı köyde bulunan 8 mahallenin hiç birinin yoluna bakılmıyor. İlçe Başkanı İsmail Kaymak para kazandığı için özellikle o köyün yolunu yaptırdı. Bizim mahallelerin yoluna yıllardır bakılmıyor. 

Kurudere - Eskiciler arasındaki yolu da 2010 yılında köy hizmetleri ekibine mesai parası vererek yaptırdık. Mezarlığın odununu sattık köyün yolunu yaptırdık. Devletin bir katkısı yok, para ile yaptırdık" dedi. 

Köy İhtiyar Heyetinden Fethi Korkusuz\'da , "Biz de yolumuzu yaptırmak için illa ki yemek anlaşması mı yapmalıyız. Köylerin yemeğini ihaleyle alalım belki o zaman yolumuz yapılır. Benim mahalleme 5 yıldan beri hizmet verilmiyor" şeklinde konuştu.
 
Eleştirilen AKP Kaynarca İlçe Başkanı İsmail Kaymak verdiği yanıtta Topçu Köyü\'ndeki mahalle yollarının 2013 yılında yapılacak köy onarım programına alınacağını belirterek, "As Tavukçuluk Fabrikası\'nın yapılmasıyla ilgili eleştiriler haklı değil. Burasının yolu çok bozuktu ve ayrıca orada 300 kişiye yakın kişi çalışıyor. Ayrıca bir mahallemizin de yolu. Kaldı ki AS Tavukçuluk ilçeye yaptıkları ekonomik katkılardan dolayı çok daha fazla hizmeti hak ediyor" dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]