Taksitleri ödeyemeyince 6 çocukla ortada kaldı

Sakarya’da yaşayan Özcan ailesi, satın aldıkları evin taksitlerini ödeyemeyince 6 çocukla ortada kaldı. Yarısı yıkık, harabe halindeki eski evlerine taşınmak zorunda kalan aile, daire için ödediği yaklaşık 40 bin liranın geri verilmesini istiyor.

Perde montajı işinde çalışan Selim Özcan, bir süre önce geçimsizlik sebebiyle eşinden boşandı. Daha sonra yine eşinden ayrılan ve yaşları 1,5 ile 12 arasında 5 çocuğu olan Arzu Özcan ile tanışarak hayatını birleştirdi. Özcan, "Çok güzel bir hayatımız vardı. Önceki eşim zamanında aldığımız dairede çok mutluyduk. Bir çocuğumuzun daha olması mutluluğumuza mutluluk kattı." dedi.

Ancak eski eşinden boşanma sürecinde maddi sıkıntıların baş gösterdiğini, işlerin de kötü gitmesiyle Adapazarı Belediyesi’nin yaptırdığı Korucuk semtinde bulunan İdeal Kent’ten 2 sene önce aldıkları dairenin taksitlerini ödeyemez duruma geldiklerini anlatan Özcan, "Taksitleri ödeyemeyince belediye bizi evden çıkarttı. Biz de Tekeler Mahallesi’nde bulunan yarısı yıkık, elektrik ve su aboneliği olmayan eski eve geri dönmek zorunda kaldık. Şimdi bu evin bir odasında yaşamaya çalışıyoruz. Çatı olmaması sebebiyle tavan akıyor. Elektrik ve suyumuz yok." diye konuştu.

"Paramı geri vermediler"

Eşinin eski kocasından olan çocukları çok sevdiğini, onları kendi çocukları gibi gördüğünü ifade eden Özcan, "Bu çocuklarla çok mutluyum. Bir çocuğumuz daha oldu. Bu evde şartlar çok kötü. Çocuklara üzülüyorum. Çok soğuk olduğu için çocukların hastalanmasından korkuyorum. Belediye ödediğim miktarı ödese, en azından evin çatısını yaparım, bakımını yaptırırım. Belediye daire satılmadığı için ödediğim parayı geri vermiyor. Aradan aylar geçti ama halen param ödenmedi.Bu sebeple mağduriyetimiz sürüyor." diye konuştu.

Adapazarı Belediyesi yetkilileri ise, yapılan sözleşme gereği, ev satılmadan ödenen paranın kişiye iadesinin mümkün olmadığını, ailenin mağduriyetinin giderilmesi için konuyu inceleyeceklerini, gerekirse aileye başka yardımlar yapılabileceğini bildirdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]