Tabelayı Gören Yatırım Yaptı

Sakarya'da, D-100 Karayolu üzerine konulan 'OSB'ye yatırım yapacak müteşebbis aranıyor' tabelasını gören bir çok işadamı, Söğütlü İlçesi 3. Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yaptı.

3. OSB Müdürü İsmet Altınışık, 2002 yılında web sayfalarının fazla yaygın olmamasından dolayı koydukları tabela sayesinde çok sayıda yatırımcıya ulaştıklarını söyledi.

Nüfusu 1 milyona yaklaşan Sakarya'da bulunan 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) tam olarak faaliyete geçmesiyle binlerce kişi iş sahibi olacak.

Hanlı beldesinde bulunan 150 hektar alan üzerinde yer alan Sakarya 1. OSB'de üretimde olan 59 firmada toplam 7 bin 500 kişi istihdam ediliyor. Hendek İlçesi'nin Uzuncaorman, Kargalıhanbaba, Punabey mevkiinde bulunan 2. OSB ise 340 hektar alan üzerinde kuruldu. 106 parselden oluşan 2. OSB'deki parsellerin tamamına yakını satıldı. Tam kapasiteyle faaliyet göstermesiyle toplam 20 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bu OSB'de şu an toplam 24 firma üretim yapıyor. Söğütlü İlçesi Yeniköy, Hasanfakı ve Soğucak Mevkiinde 254 hektarlık alan üzerinde kurulan 3. OSB'de ise 67 parsel bulunuyor. 7 firmanın faaliyet gösterdiği 3. OSB'nin tam olarak faaliyete geçmesiyle ise yaklaşık 8 bin kişi iş sahibi olacak.
3. OSB Müdürü İsmet Altınışık, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Tüm parselleri 52 firma aldı. Şu an 7 firma faaliyette. 35 firma faaliyete başlama aşamasında. 5'i ise ruhsat almak üzere. İlk kurulduğumuz 2000'li yılların başlangıcında OSB'ye yatırımcıları davet etmek istedik. Ancak o zaman internet o kadar gelişmiş değildi. Bundan dolayı D-100 karayoluna '3. OSB'ye yatırım yapacak müteşebbisler aranıyor' tabelası koyduk. Bu tabela sayesinde bir çok müteşebbis, 3. OSB'de yatırım yaptı. O tabelanın çok faydasını gördük" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]