SYKD'den teröre kınama ve birliktelik çağrısı

Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık son günlerde ülkemizde artan terör olaylarından dolayı bir kınama mesajı yayınladı.

SYKD Başkanı Necmettin Kırık mesajında; “Ülkemizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör eylemlerini şiddetle lanetliyoruz. Ülkenin istikrarı ve kardeşliğine karşı yapılan bu eylemler milletçe hepimizi derinden üzmektedir. Terörün dini, dili, ırkı ve mezhebinin olmadığı son olaylarda bir kez daha görülmüştür. Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin bozulması için çaba içerisinde olan hainler şunu iyi bilmelidirler ki, bu millet çok büyük bir millettir ve bu oyunlara da asla gelmeyecektir. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır.”dedi.

SYKD Başkanı Necmettin Kırık mesajının devamında, ilimizdeki tüm sivil toplum örgütlerini terör olaylarına karşı sert tepki vermeye ve bu eylemleri kınamaya davet etti. Kırık; “Şehrimizde bizimle birlikte huzur içinde yaşayan ve Doğu, Güneydoğu Bölgelerinde akrabaları bulunan, kökleri buralara dayanan kardeşlerimizin bağlı bulunduğu sivil toplum örgütlerinin yaşanan terör olaylarını en sert şekilde kınaması çok büyük önem taşımaktadır. Bu kardeşlerimizin kurumsal ve bireysel olarak teröre karşı durması ve hepimizi çok derinden üzen terör eylemlerini kınaması belki de bizim kınamamızdan çok daha değerli olacaktır. Bu vesileyle terör eylemlerinde şehit olan tüm asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]