SYKD Federasyonu ustaları iftarda buluşturdu

Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetimi tarafından, Kent Park'ta düzenlenen iftarda " Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanatların Ustaları" bir araya geldi.

Adapazarı Yerel Kültür Derneği Başkanı Evren Çakırsoy ‘un ev sahipliğini yaptığı iftara; Adapazarı Bel.Bşk. Vekili Erol Aydın, Sakarya YKDF Bşk. Özgür Aygün ve Yön. Kur. Üyeleri, Akyazı-Geyve- Pamukova-Taraklı-Serdivan ve Söğütlü YKD Yönetimleri, Hasan Akmeşe (Granit Resim Ustası-Hattat), Sabri Özşahin (Kaşık Ustası), Cihan Yemenli (Su Kabağı İşlemeciliği Ustası), Meryem Ünlü (Filigrafi, Çivi-Tel İşçiliği Ustası) katıldı.

AYKD Bşk. Evren Çakırsoy yaptığı kısa hoş geldiniz konuşmasında şunları söyledi: " Bizleri kırmayarak geldiğiniz için teşekkür ederim. Bizler, SYKDF olarak Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarımıza sahip çıkılmasının gereğine inanıyoruz. Neleri, nasıl, ne zaman yapalımları konuşmak amacı ile toplandık. Tek Tek görüşleriniz bizler için çok değerli. Sakarya’da bu işlere gönül vermiş tüm sanatçıları bu projede toplamak istiyoruz." Diyerek sözü katılımcalara verdi.

Katılımcılar söz alarak, yaşanılan sıkıntılar ve nasıl giderilmesi gerektiği konularındaki görüşlerini açıkladı. İftara katılan Adapazarı Bel. Bşk. Yrd. Erol Aydın, bu konularda üzerlerine düşen görevleri yapmaya her an hazır olduklarını belirterek “Adapazarı YKD Adapazarı’na has kültürleri korumalı bizlerde bize düşen ne ise onu yaparak destek vermeliyiz” dedi.

Toplantı sonunda; "Ustaların derneklerimizin çatıları altında en kısa sürede toplanması ile birlikte İlgili konularda hazırlanacak projeler ile gerekli desteklerin sağlanılmasına hız verilmesine, Sakarya Sanat Günleri gibi programların hazırlık çalışmalarının yapılmasına, Sakarya Sanatının beraber olabileceği, unutulmaya yüz tutmuş denen bu sanatları unutturmamak için elden gelen projelerin Büyükşehir ve Belediyelerimiz ile birlikte hazırlanması ve sanatkârların bir arada toplanması çalışmalarının hızlandırılması" konu başlıklarında kararlar alındı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]