Suriyelilere yönelik saldırı kınandı

Sakarya\'da, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyelerinden oluşan grup, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye\'ye sığınan Suriyelilere yönelik saldırıları protesto etti.

Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan, ellerinde döviz ve pankartlar bulunan grup, Türkiye\'deki Suriyeliler lehine slogan attı.

Dernek üyelerinden Ömer Sevim, grup adına yaptığı açıklamada, Suriye\'de rejim güçlerinin yüz binlerce insanı katlettiğini söyledi.

Milyonlarca kişinin, evlerini terk edip komşu ülkelere sığındığını belirten Sevim, "Şu anda 1 milyon 250 bin civarında Suriyeli kardeşimiz, Türkiye\'de muhacir durumda bulunuyor. Bu insanlar turistik geziye gelmedi, gezmek tozmak için evlerini terk etmedi. Bu insanlar, hayatlarını katil Esed\'den korumak için geldi" dedi.

Sevim, son günlerde iki olay bahane edilerek Suriyelilere yönelik saldırıların yoğunlaştığını dile getirdi.

Onların, yaşadığı ev ve mahallerden kovulmaya çalışıldığını ifade eden Sevim, şöyle konuştu:

"Erkek, kadın, yaşlı, çocuk demeden gördükleri her Suriyeli muhacir kardeşimizi linç etmeye çalışıyorlar. Bu ırkçı faşizan çevreler, AK Parti hükümetine duydukları kin ve öfkeyi mazlum Suriyeli muhacir kardeşlerimiz üzerinden iğrenç bir politik oyuna çevirmeye çalışıyor. Sorumluluk ve vicdan sahibi tüm basın yayın organlarını, dil ve tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Halkımızın, bilhassa sosyal medya kanallarından yaygınlaştırılan uydurma haberlere, iftiralara karşı uyanık ve sorumlu olmasını istiyor, tüm bu olup bitenler karşısında hükümetin konuyla ilgili daha etkin önlemler almasını bekliyoruz."

Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan atıp dağıldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]