Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, AKM önünde basın açıklaması yaptı

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu Sakarya şubesi üyeleri, Suriye’de yaşanan zulmün 4’üncü yılına girildiğini belirterek, bu süreçte 160 bin kişinin şehit edildiğini kaydetti.

Platform tarafından AKM önünde gerçekleşen basın açıklamasını Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Sevim okudu.

Açıklamada, “Suriye’de çocukların duvarlara hürriyet yazmaları, korku duvarlarının aşılmasının ilk işaretiydi. Bugün itibariyle aradan üç yıl geçti ve Suriye’de intifada devam ediyor. Toplam 160 bin insan şehit oldu. Milyonlarca insan yurtlarından sürüldü. Hayatlar söndü, söndürüldü. Fakat özgürlük ateşi sönmedi. Gün geçmiyor ki Suriye’den bir katliam haberi gelmesin, bir vahşet yaşanmasın. Fakat Şam’da, Halep’te, Humut’ta, Hama’da ve diğer birçok şehirde Müslümanlar zalim Esed ve Baas çetesine karşı onurlu direnişlerini sürdürüyorlar. Gün geçmiyor ki varil bombalı saldırılarda insanlar, küçük bebekler enkaz yığınlarının arasından çıkarılmasın. Fakat Suriye intifadası tüm olumsuzluklara rağmen sürüyor ve zafere yürüyor. Tüm dünyada Müslümanlar birlik olmuş Suriye’nin mazlum insanlarına her türlü yardım malzemesini gönderiyorlar ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyorlar. Halep’te bir çocuk ağlıyor, sesi Sakarya’da duyuluyor. Şam’da bir bacımızın çığlıkları göğü inletiyor, sesi İstanbul’da duyuluyor. Varil bombası ile binalar yerle bir ediliyor. Bursa’nın dünyası kararıyor. Çocuklar kimyasal gazlarla ölüyor Diyarbakır’ın vücudu titriyor. Humus’ta ekmek fırınında çocuk bedenlerine scud füzesi düşüyor patlaması Trabzon’dan hissediliyor. Suriye’de insanlar yüzer yüzer ölüyor tüm insanlık paramparça oluyor. Hesap günü her geçen gün daha da yaklaşıyor. Bizler Suriye halkıyla Dayanışma Platformu olarak Sakarya halkıyla birlikte tüm Türkiye’yi ve de tüm dünyayı Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Evet bugün Suriye intifadası dört yaşına basıyor. Bu vesile ile Suriye’de direnen intifadanın erlerine selam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]