Süper Ninelerden Çevre Mücadelesine Tam Destek!

Sakarya Güzel Sanatlar Derneği'nin (SAGÜSAD) doğa harikası köylerine taş ocağına yapılmasına karşı çıkan Akıncılı köylülere destek vermek için düzenlediği sergi dün açıldı.

Akıncılı köylüler 7'den 70'e serginin açılışındaydı. Akıncı Köyü'nün ve köylülerin fotoğraflarından oluşan "Taş Ocağı İstemiyoruz Köyümüze isimli" serginin açılışı tam bir şölen havasında geçti. Açılış dolayısıyla yapılan açıklamalarda taş ocağının doğa harikası köye vereceği zararlar vurgulandı.

Akıncılı nineler de sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi. Akıncılıların köylerine taş ocağı kurulmaması için 7'den 70'e girdiği çaba, önceki yıllarda verdikleri tepkilerle Türkiye'ye örnek olan Bergamalı köylülerden sonra yeni bir örnek çevre mücadelesi olarak değerlendirildi.

Dernek  üyeleri adına konuşan Cihat Çavdar; "SAGÜSAD 12 Nisan'da Geyve'nin Akıncı Köyü'ne bir gezi düzenledi. Gezinin amacı, köyün arazisi içine kurulması planlanan iki taş ocağına tepki gösteren köy halkına destek vermekti. Bunun için yörenin doğal ve kültürel varlıklarının fotoğraflarla belgelenmesi gerektiğini düşündük. Çevrenin çağrısına duyarlılık gösterdik. Dernek üyeleri, gün boyu köyün gönüllü rehberleri eşliğinde, köyün mahallelerini, vadilerini dolaştı. Bol bol da fotoğraf çektiler. Bu güzelliklerin yok olmaması için elimizden geleni yapma kararındayız..Sergimiz halen Eski Hendek Caddesi’ndeki dernek binamızda gezilebilinir."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]