Süleyman Dişli'ye Mekke'de plaket verildi

Marmara Belediyeler Birliği’nin gözlemci üye olduğu İslam Başşehirleri ve Şehirleri Teşkilatı (OİCC) Genel Kurul Toplantısı 1-4 Eylül tarihleri arasında Mekke’de yapıldı.

Toplantıya Marmara Belediyeler Birliği’ni temsilen Birlik Meclis Başkan Vekili Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve Birlik Uluslararası İşbirliği görevlisi İskender Güneş katıldı.

Mekke’de yapılan İslam Başşehirleri ve Şehirler Teşkilatı Genel Kurulu’na Türkiye’den Ankara, Konya, İzmir Büyükşehir Belediyeleri gibi birçok belediye katıldı. Genel Kurulda yapılan oylama sonucu OİCC Genel Sekreteri Ömer Abdullah El Gadi yeniden genel sekreterliğe seçildi. Gadi, seçim sonrasında yaptığı konuşmada tüm İslam ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları ile ev sahibi Suudi Arabistan krallığına ve kutsal şehir Mekke’nin idarecilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Aralarında Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin de bulunduğu birçok belediyeye İslam Şehirlerinin gelişimi ve güzelleşmesine sağladıkları katkıdan dolayı 9. Dönem hediye ve plaketleri verildi.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de, Marmara Belediyeler Birliği’ni temsilen OİCC Genel Sekreteri Ömer El Gadi’ye başarı dileklerinde bulunarak ev sahibi Mekke Belediye Başkanı ve El Gadi’ye birlik adına hediye takdim etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]