Süleyman Dişli'den muhalefete destek!

Adapazarı Belediyesi Nisan ayı meclisi Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında yapıldı. Mecliste 16 gündem maddesi görüşülerek süresi dolan İmar Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve Plan Bütçe komisyonu ile encümen üyeleri seçimi yapıldı.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP’li meclis üyesi Metin Ökden, Başkan Süleyman Dişli’nin Söğütlü’de yapılması planlanan doğalgaz çevrim santraliyle ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatarak Söğütlü Beylikışla’da yapılan eylemde Başkan Dişli’yi de aralarında görmek istediklerini söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Süleyman Dişli, "Eğer Ankara’da olmasaydım tabi ki, bende gelir size katılır destek verirdim. Ben göreve geldiğim günden bu güne tarım arazilerinin korunması konusunda hassas davranmaya çalışıyorum. Sözümün arkasındayım. Doğrunun arkasında durmak lazım.Doğrularda iktidarıyla muhalefetiyle hep yan yana olmalıyız. Bu tip yatırımlar tarım arazilerinden uzak yerlere yapılmalı" dedi.  

Mecliste Özel Öğrenci yurtlarının ruhsatlandırılması işlemlerinin yurtta kalan öğrenci sayısı ile orantılı olarak belirlenmesi kararı görüşülerek konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.Başkan Dişli, son günlerde yurt konusunun çok tartışıldığına dikkat çekerek, "Araştırdık. Ruhsat almalarının gerekli olduğunu aşikar olarak ortaya çıktı.Kaza geliyorum demiyor.Kaza oldu mu sorumlu belediyeler tutuluyor. Tıpkı Go-Kart örneğinde yaşadığımız gibi.İşte buralarda da olabilecek bişey benzer sıkıntılar doğurabilir. Bu yüzden yasal prosedür neyse onu uygulamak gerekir” dedi.Başkan Süleyman Dişli,MHP’li meclis üyesi Suat Çokluk’uk eleştirilerine “Hükümeti desteklemek lazım.Önceden denetim diye bişey yoktu. Şimdi tüm kurumlar denetleniyor. Bakın denetim oluyor ki, biz bunları buralarda tartışabiliyoruz” diye konuştu.
Mecliste süresi dolan komisyonlar için seçim yapıldı. Yapılan seçimle İmar Komisyonu’na AK Partiden Fahrettin Örkmez, Derya Turan ve Yunus Tever ile MHP’den Metin Ökden ve Turgut İlbakan seçildi.Hukuk Komisyonu’na AK Parti Grubundan Ahmet Çil, İlhan Türkseven ve Fevzi Kılıç ile MHP’den Akın Çağlar Göktürk, Fatih Balçık seçildi. Plan Bütçe Komisyonu’na AK Parti’den Orhan Şahin, Yüksel Söze ve İlker Hasköylü ile MHP grubundan Suat Çokluk ile Akın Çağlar Götürk seçildi. Kapalı seçim usulu yapılan encümene ise AK Parti grubundan Mahmut Arslan, Hasan Karagüzel ve Ömer Arslan ile MHP grubundan Akın Çağlar Göktürk,Metin Ökden ve Meftun Şimşek seçildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]