Süleyman Dişli, Adapazarı için aday adaylığını açıkladı

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, üçüncü dönem belediye başkanlığı için başvurusunu yaptı.

Başkan Dişli, başvuru formunu ilçe başkanlığında Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak’a teslim etti. İlçe başkanlığında gerçekleşen başvuruya AK Parti Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Türkiye Muhtarlar Derneği Adapazarı Şubesi Başkanı Bedri Aslan, Sakarya Rizeliler Derneği Başkanı Hasan Dişli, Adapazarı Kent Konseyi Başkanı Necdet Tömekçe, mahalle muhtarları, mahalle  temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk kez konuştu

Başvuru formunu teslim ettikten sonra bir konuşma yapan Başkan Dişli, “Partime belediye başkanlığı için başvurumu yapıyorum. Hepinizin bildiği gibi AK Parti ailesi çok büyük bir ailedir. Yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle aday adaylık başvuruları başlamıştır. Bizde gerekeni yapıyoruz. Sizlere bugüne kadar hiç paylaşmadığım birkaç noktayı açıklamak istiyorum. Devlette yapılan işlerde ciddiyet çok önemlidir. İki dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdürmeye çalışıyorum. Bu dönem bana sürekli aday olacak mısın diye sorular soruldu. Belediyedeki çalışmalarımız ve devam eden projelerimizin aksamaması ve belediye personelinin motivasyonunun bozulmaması için tüm soruları yanıtsız bıraktım.  Bunun nedeni partimizin ilgili organları ile görüşmek suretiyle, eğer şahsıma izin verilirse bu dönemde belediye başkanlığı görevimi sonlandıracaktım ve partimizin aday göstereceği arkadaşıma her türlü desteği verecektim.”dedi.

"Yanımda olsunlar"

Başkan Dişli, geçmiş haftalarda yaşadığı sıkıntılı süreçle ilgili de açıklama yaparak, “Sizin de bildiğiniz gibi geçen haftalarda yaşamış olduğumuz ve hiçbirimizin hak etmediği durumlarla karşı karşıya geldik. Bu bağlamda da adaylığım şart oldu. Şunun da altını çizmek istiyorum. AK Parti büyük bir ailedir. Aday olacak tüm arkadaşlara tavsiyem şudur; Böyle zamanlarda daha çok dayanışma içinde olmamız, daha çok birbirimize destek olmamız lazım. Bu nedenlerle tavsiyem, aday olmayıp benim yanımda yer almalarıdır. Ama demokratik ortamda aday olabilirler. Aday olmasınlar diye bir talebim olamaz. Böyle dönemlerde eğer dayanışma içersinde olunursa halkımız ve partimde yer alan insanlar nezdinde çok daha fazla itibar kazanırlar diye düşünüyorum. Allah hayırlı uzun ömür verir İnşallah. İlerde onlar için de büyük fırsatlar çıkar kanaatindeyim. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte yeni süreçle ilgili müracaatımızı yapıyoruz. Çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz. Allah hayırlı eder inşallah.” diye konuştu.

"Hayırlı olsun"

AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ise; “AK Parti büyük bir aile. Birçok muhalefet parti aday adayı bulmakta zorlanırken bizim hepsi birbirinden değerli aday adaylarımız müracaatlarını yapıyor. Adaylıkları hayırlı olsun. AK Parti’ye yakışır bir şekilde seçim süreci geçireceklerine inanıyorum” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]