Sulama kanalının temeli atıldı

Sakarya Nehri\'nin Doğu Bölgesi\'nde yer alan 10 bin dönüm tarım arazisinin sulanması için hazırlanan projenin temeli atıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, şehrin doğu bölgesindeki bin hektarlık tarım arazisine su verilmesine yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdi. Sakarya Nehri Doğu Bölgesi Tarımsal Sulama Projesi’nin temeli atıldı. ADASU HES Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir bürokratları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

"11 köyün tarımsal sulanması"

Programın açılış konuşmasını yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Uzun yıllar şehrimizin doğu bölgesine tarımsal katkı sağlayacak projemizi hizmete alıyoruz. İnşa edilecek su kanalıyla 11 köyün tarımsal sulanmasına katkı sağlayacak. 10 bin dönümlük tarım arazisinin su ihtiyacı karşılanacak. Projenin tüm güzergahları belirlendi. Çalışmamızı sulamaya en fazla ihtiyaç duyulan yaz sezonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Projede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, bize her zaman destek olan Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

"Köylüler daha bereketli günler yaşayacak"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bu yıl mevsimin kurak gitmesi sulama projelerinin önemini bir kez daha bizlere gösteriyor. Hidroelektrik Santrali\'ni inşa ederken, bugün temelini attığımız proje üzerinde de çalışmalar yapıyorduk. Halkımızın yararına olacak, köylümüzün üretimine katkı sağlayacak tüm projelerin içerisinde yer aldık. Sulama kanalı projemiz bu bakış açısının bir ürünüdür. Tarımsal Sulama projemizin tüm bölgeye, köylümüze ve Sakarya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu projeyle köylülerimiz çok daha bereketli günler yaşayacak” diye konuştu.

Yeni proje

Temel atma töreninde son olarak konuşan TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Sakarya’da bugüne kadar birçok noktada çok önemli sulama projeleri hayata geçirdik. Bu projeler sayesinde şehrimizin dört bir yanındaki tarım alanlarından maksimum verim alınıyor. İşte hemen yanı başımızdaki HES ve bundan sonraki yapılacak HES’ler, sulama projeleri ve çevre projeleri. Bunun yanı sıra Aşağı Sakarya Projemiz de var. İnşallah en kısa zamanda ihale sürecini tamamlayacağız. Toplam 60 bin dönüm araziyi sulayacak bir proje olacak. Aynı şekilde Beşevler’de bir gölet projesini hayata geçireceğiz. Bu projemiz ile de 10 bin dönüme yakın toprağımızı sulayacağız. Hayata geçirdiğimiz projeleri her kesimden vatandaşımızla istişare ederek şekillendiriyoruz. Birbirini anlayan, birbirinin görüş ve temennilerine açık olan insanların birlikte yaşadığı bir şehirde yaşamaktan çok mutluyuz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]