Sudanlı Rektörün Derdine Türk Hekimleri Derman Oldu

Sudan'ın en saygın üniversitelerinden biri olan Hartum Omdurman Kur'an-ı Kerim ve İslam İlimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suliman Osman Mohamed Sakarya Özel Altınova Hastanesi'nde başarılı bir by-pass ameliyatı geçirdi.

Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı Opr.Dr. Mustafa Sırrı Akel tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Mohamet'in tıkalı 3 damarı değiştirildi. Sağlığına kavuşan Rektör Mohamed, "Türk doktorları çok başarılı, verilen hizmet çok kaliteli " dedi.

Rektör Ameliyat İçin Sakarya'ya Çağrıldı

Bir süre önce kendini iyi hissetmeyen Mohamed, önce ülkesinde uzman doktora gitti. Burada kalbindeki 3 damarın tıkalı olduğunu öğrenen Mohamed, Suudi Arabistan ve Ürdün'de şifa aradı. Buradaki doktorlar ameliyatın çok riskli olduğunu, çok iyi donanımlı bir hastanede tedavi olması yönünde telkinde bulundu. Sudan'da iş yapan Türk işadamlarının tavsiyesiyle Rektör Mohomed'in hastalığıyla ilgili raporlar Sakarya'ya gönderildi. Raporları inceleyen Özel Altınova Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Mustafa Sırırı Akel, rektörü ameliyat için Sakarya'ya çağırdı.

Hastane Ortamı ve Hizmet Çok Kaliteli

Mohamed Türkiye'ye gelişi üzerinden 24 saat geçmeden hemen ameliyata alındığını belirterek, "Beni hiç bekletmeden ameliyata aldılar. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Başta doktor olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum. Türk doktorları çok başarılı ve maharetli. Çok titizler. Ne zaman gözümü açsam doktorları başımda buldum. Hastane ortamı ve hizmet de çok kaliteli." diye konuştu.

İyice Dinlendikten Sonra Ülkesine Uğurlayacağız

Opr.Dr. Mustafa Sırırı Akel, 4 saat süren ameliyatın çok başarılı geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "Sayın rektörün kalbindeki tıkalı 3 damar değiştirildi. İki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alındı. Tedavisi 5 gündür sürüyor. Şu an taburcu edebiliriz, ancak uzak yola gideceğinden birkaç gün daha hastanemizde kalacak. İyice dinlendikten sonra ülkesine uğurlayacağız."

Hastane Başhekimi Ahmet Elaldı ise rektörün sağlığına kavuşmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Türk Dili Bölümü Açılıyor

Rektör Mohamed, yazın bilimsel çalışma için geldiği Türkiye'den döndükten sonra rektörü olduğu üniversitede Diller Fakültesi bünyesinde Türk Dili Bölümü açılmasını kararlaştırdıklarını ifade etti. Mohamed, "Çok yakında açılacak bu bölüm ile Türkiye ile Sudan ilişkileri daha da güçlenecek. Türkiye çok önemli bir ülke. Her konuda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]