Sudanlı iş adamları SATSO'yu ziyaret ettiler

Türkiye’de ziyaretlerde bulunan Sudan heyeti, Sakarya’da belediyeler nezdinde çeşitli görüşmeler yapıyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden Sudan’lı işadamları heyeti iki ülke arasındaki ticari işbirliğini geliştirmek adına istişarelerde bulunmak üzere SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş ile görüştüler.

KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz, SAMİB Başkanı Metin Kar ve iş adamlarının da bulunduğu ziyarette konuşan SATSO Başkan Yardımcısı Günay Güneş; "Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve beraberindeki yönetim kurulu, meclis üyeleri ve iş adamlarından oluşan 75 kişilik bir heyetin, ticari ilişkileri geliştirmek ve incelemelerde bulunmak üzere FAS Cumhuriyetine gitti" bilgisini verdi.

Güneş konuşmasının devamında ilin ekonomik durumu ve yatırım avantajları hakkında bilgi vererek, “Sakarya ve Sudan arasındaki ticari ilişkiler irdelendiğinde çok güçlü bir işbirliği görünmüyor. Bu vesile ile ziyaretinizin güzel ve güçlü bir işbirliği için bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi bulunan 15 bine yakın ticaret erbabı ve sanayicinin ilimizdeki iş insanlarına katkı sağlamak ve uluslararası platforma açarak gelişimlerine destek olmak gayesi ile hizmet ediyoruz. İlimiz hem sanayi, hem ticaret, turizm ve tarım alanlarında ciddi bir yatırım ve cazibe merkezidir. İhracatta ülkenin en fazla ihracat yapan ilk 10 ili arasında yer almaktadır. Büyüme oranı olarak üst seviyelerde yer alan bir iliz. Çıtamızı yükseltmek için kurumlar arası diyaloğu sürekli kılarak pozitif iletişimle çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Sudan Milletvekili Muhammed Mustafa Ahmed Mualla, Mavi Nil Vilayeti Belediye Başkanı El-Şeyh Edhem İdris, Damazin Belediye Yöneticisi Halid Hasan İbrahim El Tayyip ve Sudanlı iş adamları ile gazetecilerden oluşan heyet, Sakarya’yı çok beğendiklerini dile getirerek hem ekonomik hem siyasi anlamda büyük gelişme kaydeden Türkiye ve dolayısıyla Sakarya ile ikili işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler. Sudanlı işadamları, “Sakarya bir şehir değil, tüm işleyen sistemleri ile bir devlet” diyerek gerek siyasi gerek sosyo ekonomik yapı açısından oldukça gelişmiş bir bölge olduğuna dikkat çektiler.

Heyet ayrıca verimli tarım arazilerine sahip olan Sakarya’nın sadece ticari anlamda değil tarım sektöründe de oldukça avantajlı ve şanslı olduğunu ifade ettiler. Tarım arazilerinin korunmasının önemine değinerek örnek alınması gereken bir husus olduğuna da dikkat çektiler.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]