Sucuklarında at eti çıkan kişilere hapis istemi!

Sucuklarından at eti çıktığı öne sürülen firma sahiplerinin 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sakarya’da yüzde yüz dana eti diyerek sattıkları sucukların içinden at veya eşek eti çıktığı öne sürülen firmanın iki sahibi hakkında 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, H.A. ve N.Ş.’nin sucuk üretim tesisinin yetkilisi olduğu belirtildi. İşyerinden analiz için alınan numunelerde tek tırnaklı hayvan etine rastlandığı kaydedildi. Şüpheliler için ‘bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yapmak’ suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve bin beş yüz güne kadar adlî para cezası istendi. İddianamenin Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesinin ardından sanıkların yargılanmasına başlandı.

Tırnaklı at eti ve eşek eti


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hileli ürün sattıkları gerekçesiyle teşhir ettiği firmaların sahipleri hakkında davalar açıldı. Bakanlığın geçen yıl haziran ayında teşhir ettiği firmalar arasında yer alan ve yüzde yüz dana eti diye üretim yaptıkları sucuktan tek tırnaklı at veya eşek eti çıktığı iddia edilen firmanın yetkilileri H.A. ve N.Ş. hakkında da Sakarya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sonucunda şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı.

1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemi

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, H.A. ve N.Ş.’nin sucuk üretim tesisinin yetkilisi olarak sucuk imalatı yaptıkları belirtildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin geçen yıl 31 Ocak’ta şüphelilere ait işyerinden analiz için aldıkları numunelerde tek tırnaklı hayvan etine rastlandığı kaydedildi. Şüpheliler hakkında ‘bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yapmak’ suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve bin beş yüz güne kadar adlî para cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Savcı, analiz raporları, denetim ve kontrol raporlarını mahkemeye delil olarak sundu. İddianamenin Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesinin ardından kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde değiştirilmiş gıda ürünü sattıkları öne sürülen iki şüphelinin yargılanmasına başlandı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]