"Suç işleyebilir diye 12 yıl boyunca yargılandı"

 28 Şubat sürecinde mahkemenin delil kabul ettiği polis tutanaklarında herhangi bir suç işlemediği ama işleme olasılığı bulunduğu iddiasıyla 18 yıl hapisle cezalandırılması istenen Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, 12 yıl boyunca yargılandı.

Aldemir, yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecine karışanların millete karşı suç işlediğini savundu.

Yargılama ve tutuklamaların hiçbir gerekçeye dayandırılmadan yapıldığını öne süren Aldemir, "28 Şubat sürecinde yargılamalar da tutuklamalar da rastgele yapıldı. Tıpkı İstiklal Mahkemeleri gibi, verilmiş kararlar yerine getirildi. 26 arkadaş rastgele gözaltına alınmıştık. Yanımdaki bir arkadaşım bana bir elbise sorduğu için yargılandı. Böyle keyfi uygulamalar üst düzeydeydi" diye konuştu.

"Emniyetteki sorgulamaların ardından adliyeye sevk edildik ve çok saçma suçlamalarla sorgulandık" diyen Aldemir, "Bir hakime, hanım polislere \'bekleyin, bunlardan 8 tanesini tutuklayıp eve gideceğim\' dedi. Aramızdan seçtiği 8 kişiyi tutukladı. Polislerin yanında ifade vermek istemedim, böyle bir hak dahi tanınmadı" ifadesini kullandı.

"Suçlamalar da çok komikti"

Aldemir, 28 Şubat sürecinde alınan kararların önceden belirlendiğini ve hakimler tarafından yerine getirildiğini ileri sürdü.

Aldemir, mahkemede polis tutanaklarına göre karar verildiğini ileri sürerek, şöyle devam etti:

"28 Şubat sürecinde aramızdan herhangi biri tutuklanabilirdi. Belli bir şey yoktu. Gözaltına alınan arkadaşlarla aramızda hiçbir fark yoktu. Suçlamalar da çok komikti. Millete yardım ettiğimiz için devleti küçük düşürmekten suçlandık. Böyle garip ve ucube bir anlayış vardı. Yargılama sırasında polis tutanakları delil kabul edildi. O polis tutanağı resmi bir belge, elimizde duruyor. Polis kayıtlarında yapılan inceleme suçunda şu an fiili bir suç yok ancak sanıkların yaşam tarzı ele alındığında 10 yıl içinde muhtemelen şeri yasalara göre devlet kurma potansiyeline sahipler ve cezalandırılmalılar.

Böyle bir hukuk kararı var. Bu gerekçeyle tutuklandım. Bu gerekçe kapsamında 12 yıl yargılandım, 3 kez beraat etmeme rağmen yine kararı bozup yargıladılar."

"Zulüm edenler hala aramızda"

Aldemir, 28 Şubat süreciyle ilgili yeniden yargılama konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın da görüş bildirdiği gibi gerekli uygulamaların yapılmasını istedi.

Öncelikle iade-i itibar istediklerini anlatan Aldemir, "Bu süreçte bir millet cezalandırıldı. Milletimizin bu topraklarda bin yıllık inanç değerleri yargılandı ve cezalandırıldı. Bu nedenle itibarın iadesini istiyorum. Bu süreç nedeniyle hala tutuklu bulunan insanlar var. Hak kayıpları geri verilmesi ve buna neden olanların cezalandırılması en büyük talebimiz" diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]