Su yönetimi eğitim merkezi geliyor

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokole göre, SASKİ tarafından tahsis edilen arazide, TBB, Su Yönetimi Eğitim Merkezi inşa edilecek. Protokol hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Türkiye Belediyeler Birliği yürüteceği tüm eğitim faaliyetlerini Sakarya’da gerçekleştirecek. İnşa edilecek Eğitim Merkeziyle, Sakarya’ya yıl boyunca yerli ve yabancı turist gelecek” dedi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör tarafından Ankara’da imzalanan protokole göre, TBB, SASKİ tarafından tahsis edilen arazide, Su Yönetimi Eğitim Merkezi inşa edecek. Protokol hakkında bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “TBB ve SASKİ bu projeyle çok önemli faaliyetleri Sakarya’da gerçekleştirecek. İnşa edilen eğitim merkezinde Türkiye’deki tüm belediyeler ile Su ve Kanalizasyon İdarelerinin su, atık su konusunda personellerin eğitebileceği bir merkez olacak. Bu merkeze Türkiye’den ve yurt dışından katılımcılar ve eğitimciler gelecek. Bu proje Sakarya’nın ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına katkılar sağlayacak” diye konuştu.

Su Yönetimi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi veren Rüstem Keleş, “Eğitim merkezi Türkiye’deki su yönetim standardını yükseltilmesi adına büyük önem arza ediyor. Kayıp-kaçak oranının yüksek olduğu ülkemizde bu oranın düşürülmesine, su yönetimi konusunda verimsiz çalışan tesislerden maksimum verim alınmasına ciddi katkılar sağlayacak. Ayrıca bu merkezde SCADA ve izleme sistemleri, bütçe ve performans programı hazırlama ve benzeri alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler ile mesleki yeterliliğinin artırılması gibi birçok alanda eğitimler gerçekleştirilecek.” şeklinde konuştu. Eğitim merkezinde teorik ve pratik eğitimlerin gerçekleştirileceğini ifade eden Rüstem Keleş, “Bu merkezde, konferanslar, sempozyumlar, hizmet içi eğitimler ve kapasite artırımına fayda sağlayacak toplantılar düzenlenecek. Teorik eğitimlerin yanı sıra arazide bire bir uygulamalarla eğitimler olacak. Eğitim Merkezi için Karaman Atıksu Arıtma Tesisinde içerisinde bir alanı tahsis ettik. İnşa edilecek tesiste su yönetiminin bütün uygulamaları modellenecek. Bu merkezden Türkiye’deki bütün belediyeler, Orta Doğu, Orta Asya ve Balkanlardan eğitim almak isteyenler katılarak istifade edebilecekler. İnşa edilecek Eğitim Merkeziyle, Sakarya’ya yıl boyunca yerli ve yabancı turist gelecek. Sakarya’ya büyük katkılar sağlayacak olan Su Yönetimi Eğitim Merkezi’nin şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]