Su Tartışmasından Dolayı 31 Yıl Hapis Yatacak

Sakarya'nın Geyve ilçesinde arazilerindeki suyu kullanma meselesi yüzünden çıkan tartışmada bir kişiyi öldüren, oğlunu da yaralayan sanık, 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl Temmuz ayında Geyve ilçesinde su kullanımındaki anlaşmazlık nedeniyle çıkan tartışmada Hakkı Yılmaz (59)'ı öldüren oğlu Ali Yılmaz'ı yaralayan Nuri A.(59), Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Tutuklu sanık Nuri A, olay günü maktül, oğlu ve yakınlarının ellerinde taşlarla üzerine gelmesi sonucu olayı gerçekleştirdiğini öne sürdü. Bugüne kadar hiç kimseyle tartışmadığını belirten Nuri A., "60 yaşına geldim. Bugüne kadar ne jandarmalık ne de savcılık olayım oldu. Kimsenin tavuğuna kışt demedim. Maktülle komşu oluruz. Kendisiyle köy içindeki sosyal diyaloğumuz iyiydi." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Nuri A'yı maktül hakkı Yılmaz'dan kaynaklanan haksız bir fiilin kendisinde uyandırdığı hiddetin altında cinayeti işlediğinin anlaşıldığını belirterek, sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, maktülden kaynaklanan haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddetin sanığı etkileme durumu ve konumunu göz önünde bulundurarak verilen müebbet hapis cezasını 18 yıla düşürdü. Sanığın mahkemedeki bazı açıklamalarını da indirim nedeni olarak değerlendiren mahkeme heyeti cezayı 17 yıla indirdi. Mahkeme heyeti, Ali Yılmaz'ı yaralama suçundan ise sanık Nuri A.'yı, 14 yıl hapis cezasına çarptırdı.

OLAY

Sakarya'nın Geyve ilçesinde 18 Temmuz 2008'de meydana gelen olayda, Nuri A. arazilerindeki suyun kullanımı konusundaki anlaşmazlık nedeniyle haklarında dava açtığı Ali Yılmaz ile cuma namazı çıkışında tartışmıştı. Tartışmaya Yılmaz'ın babası Hakkı Yılmaz da katılmıştı. Tartışma sonucu çıktığı ileri sürülen olayda Nuri A., Hakkı Yılmaz ve oğlu Ali Yılmaz'ı tabancayla vurmuştu. Olayda Hakkı Yılmaz hayatını kaybederken oğlu da yaralanmıştı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]