Su arızasını tamire giden işçiler donma tehlikesi geçirdi

Sakarya’nın Kocaali ilçesinde su hattının tamirine giden işçiler donma tehlikesi geçirdi.

Açmabaşı Mahallesi’nden Özgür Girgin(29), Engin özel(36) ve Hakan Tunca(27) Orta Mahalle Mevkii’nin yaklaşık 10 gündür akmayan şebeke suyunun arızasını gidermek için sabah erken saatlerde yola çıktı. Bölgenin su ihtiyacını karşılayan deponun bulunduğu yere ulaşan işçiler, Aktaş Mahallesi’ne bağlı Lazdağı Mevkii’ndeki Çakmaklı Deresi üzerinde kurulu su deposuna ulaştı. Ana yoldan dört kilometre mesafede olan depoda bir süre arızayı gidermeye çalışan ekip daha sonra soğuğun da etkisi ile geri dönme kararı aldı. Ancak şiddetli kar yağışı ve bir buçuk metreye ulaşan kar kalınlığı ekibin geri dönmesine engel oldu.

CEP TELEFONU ÇEKMEDİ

Donma tehlikesi geçiren ekipten durumu iyi olan Engin Özel, bölgede cep telefonlarının çekmemesi sebebiyle iki arkadaşını bırakarak yardım çağırmak için Açmabaşı Mahallesi’ne döndü. Engin Özel mahalleden yardım alıp geri dönerken, mahalle muhtarlığı olayı jandarma, 112 acil servis ve Kocaali Belediyesi’ne bildirdi. Ayrıca bölgede çalışmakta olan Büyükşehir Belediyesine bağlı bir adet kepçe olay yerine sevk edildi. Ancak bir metrenin üzerindeki kar kalınlığı kepçenin çalışmasına engel oldu.

AMBULANS KARA SAPLANDI


Açmabaşı Mahallesi’nden yardım alarak olay yerine geri dönen Engin Özel vatandaşların da yardımı ile depo bölgesinde mahsur kalan Özgür Girgin ve durumu ağırlaşan Hakan Tunca’yı alarak dört kilometre mesafedeki ana yola geri döndü. Hakan Tunca, Aktaş Köprüsü Mevkii’nde ambulansa bindirildi. Engin Özel ve Özgür Girgin ise jandarma ekiplerine ait arazi aracına bindirilip Kocaali İlçe Hastanesi’ne gönderilirken durumu ağır olan Hakan Tunca’yı taşıyan ambulans yaklaşık 500 metre hareket ettikten sonra yoldan çıkarak kara saplandı.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan ancak kara saplandığı için yola devam edemeyen Hakan Tunca, bindirildiği ambulanstan alınarak olay yerine sevk edilen Kocaali Belediyesi Fen İşleri ekiplerine ait arazi aracına bindirilerek Kocaali İlçe Hastanesi acil servise ulaştırıldı. Yaklaşık 6 saat süren uğraşların ardından hastaneye Jandarma ekipleri ile ulaşan Engin Özel ve Özgür Girgin ayakta tedavi edilirken durumu daha ağır olan Hakan Tunca, bir süre müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]