STK'lar şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı

Sakarya da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) son günlerde yaşanan terör olayları sonucunda ölen şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Sakarya’da faaliyet gösteren STK’lar ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olayları sonucunda şehit olan polis ve askerler için Orhan Caminde Cuma Namazı sonrasında giyabi cenaze namazına kıldı. Cenaze namazı öncesi Eğitim Bir Sen Sakarya Üniversitesi Başkanı Yaşar Kahraman yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye’nin büyümeye, normalleşmeye ve uluslararası arenada söz sahibi olmaya başladığı dönemlerde devreye sokulan terör örgütleri, kanlı yüzlerini bir kez daha ortaya koymuştur. Son günlerde şiddetini artıran hain terör saldırılarını, lanetliyor; yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz. Hain saldırılarda şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan terör saldırılar toplumumuzdaki hassasiyeti artırmıştır. Ancak bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler bilmelidir ki bu toprakların mayası kardeşliktir. Terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olduğumuzu göstermektir. Oynanan kirli oyunu bozacak güçte ve dirayette olduğumuzu göstermeliyiz. Yaşam hakkı, hayatın güvencesi, hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, devletin görev ve sorumluluğudur. Kamu düzeninin sağlanması adına atılacak adımların tamamının atılması, başta bölge insanları olmak üzere herkesin beklentisidir. Son yaşananlar bir daha göstermiştir ki PKK’nın hedefi ne barış ne de Kürt halkının beklentileridir. PKK terör örgütü, bölgede hegemonya oluşturmaya dönük, alternatif kamu düzeni kurma uğraşındadır. Bu durumun tek kazananı, bölge halklarını birbirinden koparıp sınırları çizen emperyalistler ve onların bölgedeki uzantılarıdır. İstiklal Marşımızın ebediyete kadar bu topraklarda yankılanacağını bir kez daha ilan etmek ve onlara olan minnetimizi, ruhlarına göndereceğimiz bir Fatiha ile duyurmak üzere toplandık. Bilinmelidir ki, her türlü provokasyon, tahrik ve desteğe rağmen et tırnaktan ayrılmayacak, bu vatanın hiçbir ferdi binlerce yıllık kardeşliğimizden vazgeçmeyecek, hainler emellerine ulaşamayacaktır. Şundan eminiz ki; bizi bize düşman etmeye yeltenenler, döktükleri kardeşkanlarında ve anaların gözyaşlarında boğulup gidecektir. Bu vesile ile terörü, teröristi ve onların gizli açık her türlü destekçilerini lanetliyor; şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından şehitler için giyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazı sonrası yapılan dua ile etkinlik olaysız sona erdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]