Stajyer Polisler Görev Başında!

Türkiye'nin çeşitli illerinde polis okullarında okuyan genç polis adayları memleketlerinde bir taraftan tatil yaparken diğer taraftan emniyet bünyesinde çeşitli birimlerde staj yapıyor.

Aksaray, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Balıkesir gibi Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulları'nda okuyan Sakaryalı 17 genç polis memuru adayı, yaz tatili nedeniyle 3,5 ay izine ayrıldı. Polis adayları tatilin yanı sıra izinlerin bir aylık bölümünü Sakarya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan çeşitli birimlerde mesleki eğitimi kapsayan stajla geçiriyor.

Polis merkezleri, Asayiş Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme, Bilgi İşlem Müdürlüğü gibi önemli birimlerde eğitime başlayan polis adayları bir aylık eğitim süresinin ardından görev yerlerine dağıtılacaklar. Stajyer polisler, okulda öğrendikleri asayiş, karakol, trafik, idari birimler, önleyici polisiye bilgilerini pratiğe çevirme imkânı buluyor. 

Stajyer polis memurlarına meslekte dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında tavsiyelerde bulunan polis ağabeyleri, özellikle meslek hayatları boyunca sürekli kendilerini geliştirmelerini, bu gelişmenin iki konuda ağırlık kazanması gerektiğini, bu konuların mevzuat ve bilişim alanında olması gerektiğini hatırlatıyor. Her yıl olduğu gibi tatil döneminde stajlarını yapmak üzere Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne gelen polis adayı stajyer polisler staj eğitimlerini tamamladıktan sonra mesleğe ilk adımlarını atacaklar.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]