Sporda şiddet Sapanca'da konuşuldu

Sporda Şiddetin önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı'nda konuşan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, futbolda yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekti. Futbol için acilen harekete geçilmesi gerektiğini belirten Başkan Gümüşdağ, "Suç niteliğinde bir eylem varsa kesinlikle cezalandırılmalı." dedi.

Sporda Şiddetin önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı, Sapanca Güral Otel'de gerçekleştirildi. Çalıştayın birinci oturumuna Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Başkanlık yaptı. Birinci oturumda konuşan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Futbolda yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekti.

Futbol için acilen harekete geçilmesi gerektiğini belirten Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Kulaklarımızı yaşanan olaylara ve sözlere karşı kapatamayız. Kulüpler Birliği olarak 1 yıl önce karar aldık. Haksızlık veya şiddet benzeri olayların üzerine gideceğimizi belirttik. Her olaya karşı gerekeni yaptık. Yetkili mercilere önerilerde bulunduk. Tek amacımız futbolu lekeleyecek olayların karşısında durabilmek. Bütün dünya bizi istemediğimiz görüntüler ile tanıdı. Futbolun geleceği için herkesi düşünmeye davet ettik. Suç bir kulüpte, taraftarda, e-bilette veya hakemlerde değil, futbolun bu noktaya gelmesinde hepimizin sorumluluğu var. Suç niteliğinde bir eylem varsa kesinlikle cezalandırılması lazım. İster taraftar ister futbolcu hepsi ceza almalı. Futbolun sevgi dostluk ve kardeşlik olduğunu belirtiyoruz. Futbolun şiddet ile değil, sevgi ile anılması gerekir. Futbolu yeniden sevdirelim. Futbol terörü olaylarını cezalandıralım." dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]