"Spora destek olan karşılığını alır"

Türkiye Karate Federasyonu Resmi Dergisi’ne röportaj veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Karate, spor faaliyetlerimiz içerisinde bizi en çok gururlandıran branş oldu. Bu başarıların tesadüfi olmadığı, uzun süren emekler neticesinde gerçekleştirildiğini biliyoruz. Karate başta olmak üzere, tüm branşlarda aynı başarıyı yakalamak için yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Spora destek olan karşılığını alır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye Karate Federasyonu Resmi Dergisi’ne röportaj verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen sportif faaliyetler, Enes Erkan ve Şeyda Burucu’nun başarıları ve Sakarya’da spor alanında yaşanan gelişmelere kadar önemli açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, şunları ifade etti: “Belediyecilik; asfalt, kanalizasyon, yol ve fen işleri gibi sadece şehrin altyapısını ilgilendiren hizmetlerden ibaret değildir. Biz belediyeciliği asla bu dar kapsamda ele almadık. Bu nedenle sosyal, kültürel ve sportif alandaki hizmetleri de çok önemsiyor ve önceliyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüz başta karate, atletizm ve basketbol olmak üzere toplam 18 branşta faaliyet gösteriyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sportif faaliyetlerde bulunması için belediyemiz her türlü desteği ve yatırımı gerçekleştirmektedir.”

Toçoğlu: “Onlarla ne kadar gurur duysak azdır”

Avrupa Şampiyonası’ndan altın madalyalarla dönen Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Enes Erkan ve Şeyda Burucu’nun başarısını değerlendiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Enes ve Şeyda yıllardır şehrimizi ve ülkemizi uluslar arası spor müsabakalarında başarı ile temsil eden sporcu kardeşlerimizdir. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Onları altın madalyalarını alıp İstiklal Marşımızı okuturken gördüğümüzde yaşadığımız hissiyatı kelimelerle anlatmak ne derece mümkün olabilir? Her yıl başarılarına yeni başarılar ekleyerek yollarına devam ediyorlar. Ayrıca arkalarından gelen binlerce gencimize de örnek oluyorlar. Onlar sadece sportif başarıları ile değil ahlakları ile de herkesin gönlünü fethettiler. Bayrağımızı gururla dalgalandıran bu kardeşlerimize bize yaşattıkları bu güzel duygular için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Memnuniyet verici gelişmeler

Sakarya genelinde devam eden spor yatırımlarından da bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrimizde şu an itibariyle hepimizi heyecanlandıran en büyük gelişmenin TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan yeni Sakaryaspor Stadı olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada Sayın Başbakanımızın Sakaryalılara verdiği sözlerden biri de yeni şehir stadıydı. Bunun için başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Spor Bakanımız ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bunun yanında olimpik yüzme havuzu şehrimize artı bir değer kattı. Sakaryaspor’umuz için imkânlarımız ölçüsünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kulübün altyapı sorumluluğunu üstlendik. Modern bir altyapı tesisini Sakaryasporumuza kazandıracağız. Ayrıca Çark Deresi kenarına belediyemizin girişimleri ile yapılan tenis kortları, aquapark ve sportif alanlar şehrimize değer kattı. Serdivan ilçemizde yapılan 5 bin kişi kapasiteli spor salonunun çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyebiliriz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak ayrıca Erenler’de ve Rüstemler tesisleri içinde sentetik saha çalışmalarımızı tamamladık. Artık Sakarya, uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek konumda bir şehir hüviyetine büründü. Bu bizi çok memnun eden bir gelişme ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]