Spor Tırmanış Genç Milli Takımı'na Sakarya'da 3 sporcu

25-28 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’nın Imst şehrinde yapılan Avrupa Gençler Şampiyonasına Sakarya’yı temsilen 3 sporcu katıldı.

40 ülkeden 492 sporcunun katıldığı şampiyonada Alper Hüseyin Hazar, Rauf Nasır Karahan, Mert Can Uludağ sporcu olarak mücadele ederek hem Sakarya’yı hem de Türkiye’yi temsil ettiler. Şimdiye kadar hiçbir kurum ve kuruluştan destek almayan ve hazırlıklarını kendi imkanları il sürdüren genç sporcular katıldıkları şampiyonada derece elde edemediklerini fakat Sakarya’yı ve Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirttiler.

"Sporcular herhangi bir yerden yardım ve destek görmedi"

Sakarya Dağcılar Topluluğu Başkanı Kenan Hazar yaptığı açıklamada, “Sporcularımıza yıllardır hiçbir şekilde destek ve katkı yapan olmadığından bu sporcularımızdan büyük başarılar beklemiyorduk. Sporcularımıza Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, belediyeler, diğer resmi ve özel kurumların hiç birinden yardım ve destek görmedi. Buna rağmen dağcılığın tüm kollarında başarılı faaliyetler yaptık. Daha önceki yıllarda spor tırmanış dalında ülkemizi temsil eden sporcularımız gibi bu sporcularımız da tamamen kendi imkânları ile bu seviyeye geldiler. Sporcularımız, hocaları Murat Yazgan nezaretinde Sakarya Üniversitesi BESYO tırmanış duvarında çalışarak bu başarıyı elde ettiler” dedi.

Bütçeden kendilerine düşen paylarını alamıyorlar


Sakaryalı dağcıların Türkiye’de oldukça tanındığını ve faaliyetlerinin tüm ülke dağcıları tarafından takip edildiğini anlatan Hazar, Sakarya’nın birçok ilke imza atarak dağcılık konusunda ülke çapında önder konuma gelmesine rağmen kendi ilinde tanınmadığını ve birçok yetkilinin Sakarya’da böyle bir sporun yapıldığını ve bununla ilgili 4 kulübün olduğunu bilmediğini dile getirdi. Hazar, özellikle Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün 10 yıldır bütçeden kendilerine düşen payı aktarmadığı için faaliyetler için gerekli malzemelerin ve seyahat masraflarının tamamının sporcuların kendi imkânları ile karşılandığını söyledi. Hazar tüm bu olumsuzlukların yanısıra kendilerine spor salonunu ve tırmanış duvarını açan SAÜ rektörlüğüne de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

"Çocuklardan bu şartlar altında başarı beklemek hayal"


Hazar açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sporun çocukları kötü alışkanlıklardan koruduğu hepimizin malumudur. Özellikle dağcılık sporu yapısı itibari ile çocukların kişisel gelişimine çok olumlu etki yapıyor. Çocuklarda azmetme ve başarma duygusu, topluluk içinde birlikte hareket etme, liderlik, kendi kendi ile yarışma yeteneği kazandırmaktadır. İleri yaşlarda bile bu spora başlayan kimselerin kahvehaneye gitme, sigara gibi alışkanlıklarını azalttığı, hatta tamamen terk ettirdiği gözlemlenmiştir.”

Hazar, Avusturya’da yapılan yarışmada bu şartlar altında yetişen sporculardan büyük başarı beklemenin hayal olacağını, ama bu vesile ile kendilerini görmemek için kafasını kuma sokanların belki artık seslerini duyacağını umduğunu söyleyerek konuşmasın sonlandırdı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]