SP: "Toçoğlu'nun Başarılı Olması Mümkün Değildir"

Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ulvi Çavdaroğlu, Gün Biterken Programına canlı yayına katıldı.

"Saadet Partililerin Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğini" ifade eden Çavdaroğlu, "Sakarya'da bazı partiler teveccüh gösterip adaylık teklif ettiler" dedi. Canlı yayından bazı notlar:


1992 yılında yüzde 42'lik bir oyla Erenler Belediye Başkanı seçildim. 1999 seçimlerinden 1,5 yıl önce aday olmayacağımı deklare ettim. Çünkü biz idealist bir nesil olarak yetiştik. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, ecdadımızın mezarlarının bulunduğu bu şehire bir hizmet aşkıyla göreve talip olmuştuk, halk bize bu görevi vermişti. Ancak, bu makamların bir saltanat makamı olmadığını, hizmet makamı olduğunu, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve 5 yıl sonra devredilmesi gerektiğini söyleyip örnek olmak istedik ve aday olmadık.

Şöyle bir düsturumuz vardır bizim: Dünya menfaati için bir araya gelmiş insanların akıbeti zevale mahkumdur.  Bunun sancıları yaşanmaya başlanmıştır. Adayların değiştirilmesinin anlamı budur.

Sakarya'nın büyükşehir olmasına karşıydım. Ama oldu. Ancak, bugüne kadar büyükşehir olmasının gerekleri yapılmamıştır. Bir kere adalet yoktur. Ayrıca, tüm planlar yapılmalıydı. Bu plansızlık da "planlı"dır.


ADA AVM'yi Zor Yaparlardı Oraya

Ben Erenler Belediye Başkanı olduğum dönemde, Erenlerin gelecekle ilgili tüm sorunlarını bilirdim. Erenler sınırları içerisinde açılacak tüm yollar belediye mülkiyetindedir. Biz zamanında planlamayı yapmasaydık, ADA AVM'yi zor yaparlardı oraya. O araziler hepsi bizim planlamamızdır.

Biz spora, sanata, kültüre yatırım yaptık Erenler'de. Bizim sporcumuz-Malik Beyleroğlu-Türkiye'de ilk defa olimpiyatlarda gümüş madalya kazandı. Biz, bakanlığın verdiği altınları sporculara dağıtıyorduk.

Büyükşehir belediye başkanının 400 yataklı hastaneyi yapamaması mümkün değil. Eğer ki yaptırılamıyorsa; bir, ya o belediye başkanı ilgisizdir. İki, bilgisizdir. Üç, otoritesini kullanamıyordur. Dört, veya meseleye ehemmiyet vermiyordur. Bu işler, bilgiyle, yetkiyle, hevesle olur. 

5 Yıl Sonra Bırakacağım

Kazanırsam 5 yıl sonra bırakacağım. Bir kere, büyükşehir belediye başkanlığı yapmak çok ağırdır. Ancak 5 yıl yapılır. Ayrıca, arkadan gelenlere yol açılsın. Bunu ideal bir başkan profili olarak söylüyorum.
Bir belediye başkanı başarılı olması için; meclisiyle ve teşkilatıyla uyumlu çalışmalı. MHP adayı Enver Toçoğlu kazanırsa başarılı olması mümkün değil. Çünkü MHP'li değil bir kere. Teşkilatıyla nasıl anlaşsın!

Rüşvet Alan da Veren de Mel'undur

AK Partililer, "rüşvet alan da veren de mel'undur" tabelasının, değil asmak, altından bile geçemezler. İlk icraat olarak biz, o tabelayı altın yaldızla yazara asacağız kapıya. İkinci olarak, tüm belediyelere adaletli olacağız. Üçüncü olarak, derhal planlamayı yapacağız. Yurtdışından bu hususta gerekli yardımları alacağız.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]