SP, Muhtar Ziyaretlerini Sürdüyor‏

Saadet Partisi Adapazarı İlçesi Mahalli İdareler Başkanı Erdem Güçlü, Eğitim Başkanı Faik Çolakoğlu, Mahalli İdareler Başkanı Yrd. Selman Soy  muhtar ziyaretlerine Papuççular  Mahalle Muhtarı Ali Öztürk, Güllük Mahalle Muhtarı Erdal Erdem, Yenigün  Mahalle Muhtarı Cevdet Öztürk, Çukurahmediye Mahalle Muhtarı Sayit Bahattin Gülcan   ve Yenicami Mahalle Muhtarı Abdullah Kiraz’ı ziyaret ederek devam etti.

Erdal Erdem: ekonomi  ile sosyal yapı arasında doğrudan bir ilişki olduğunu, ekonomik olarak kötüye giden mahalle sakinlerinin sosyal yapısının da bozulduğunu vurguladı. Şöyle devam etti: “Millet olarak okuma ve dinleme eksikliğimiz olduğundan topyekün kalkınma hamlelerimiz boşa çıkmaktadır. İnsanların kutuplaştırılmış olması tehlike arzetmektedir. İlimizde ulaşım sorunu var ancak yaptıkları çözümler danışılmadan yapıldığından daha büyük sorunlar oluşturmakta. Nufus müdürlüğünün yüklenmiş olduğu yeni ikametgah bildirim sisteminde nakil eksikliği var bunun bir an önce çözülmesi gerekir. Türkiye de ki tüm muhtarlardan müteşekkil muhtarlar birliğinin kurulacağı haberini verdi. Bu birlik dernek statüsünde olup işlerin yürümesi açısından kolaylık sağlayacak” dedi.

Ali Öztürk, kendisinin yıllarca siyasetle uğraştığını ve siyasetin zor iş olduğunu söyledi. Siyaset yapmanın getirdiklerinden ve götürdüklarınden bahsetti. . Memlekette  güzel işler yapılmak isteniyorsa bunun siyasetle mümkün olduğunu vurguladı. Ramazanda 281 koli dağıttığını bunun 40 kolisi dışında yani 241 kolisini kendi çabaları ile bulup dağıttığını ve memlektin insanına her zaman hizmete hazır olduğunu söyledi. Mahallesinde kurs için prefabrike ihtiyaç duyulduğunu bunu da zamanla hizmete sunacağını açıkladı. 

Sayit Bahattin Gülcan: büroların istedikleri yerde kurulmadığını bunun özellikle dikkate alınması gerektiğini söyledi. Muhtarlar için büro yapılmasında büyük emekler sarfettiğini ancak kendisine bir uygun büro yeri verilmediğinden taşınmadığını belirtti. Muhtarlar belediye meclisinde yalnızca dinleyici olarak katıldığını oy verme hakkı ve konuşma hakkı olmadığını açıkladı. Ve şöyle devam etti: “Mahalle ile ilgili karar alınırken muhtarın görüşleri alınmalı ve oy hakkı olmalı”.

Cevdet Öztürk, muhtarların ellerindeki bütün yetkiler azar azar alınarak devre dışı bırakılmaya çalışıldığı, lüzumsuz duruma sokulduğunu belirtti.

Konuşmasına  şunları ekledi : Seçilmişlerin saygı görmesi gereklidir. Mahalle temsilcileri kadar seçilmiş bir muhtarın değeri yoksa bu sorgulanmalı ve üzerine gidilmelidir. Nufus müdürlüğü ile koordinasyon iyi sağlanmalı sahtekarlıklara prim verilmemlidir.

Abdullah Kiraz, teknolojinin geliştiği bu dönemde ahlaksızlıkların arttığını söyledi. Memleketimizin yeni çağa uygun ahlaki bir düzene ihtiyacı olduğunu bunu da ancak yönetimdekilerin büyük çabaları ile sağlanabilineceğinin üzerinde durdu. Sürekli tüketim, sürekli zevk alma hissinin insanları uçuruma götürdüğünü zayıf insanlara büyük zararlar verdiğinin altını çizdi. Memleketimizin daha çabuk ilerlemesi için ahlaklı bir toplum oluşturmalıyız dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]