SP, Köy Ziyaretlerindeydi

Saadet Partisi (SP) Adapazarı ilçe Başkanı Eyüp Yıldırım, teşkilat başkanı Hüsnü Kılıç ile birlikte Taşlık, Çökekler ve Budaklar köylerini ziyaret etti.

Taşlık, Çökekler ve Budaklar köylerini ziyaret eden Yıldırım ve Kılıç köylülerin sorunlarını dinledi. Buğday, pancar ve mısır üreticileriyle sohbet eden Yıldırım , "AK Parti hükümeti IMF ne diyorsa onu yapıyor. Bilerek Türk tarımını yok ediyor" dedi. AK Parti döneminde Türk çiftçisinin yarı yarıya yoksullaştığını söyleyen Yıldırım, AK Parti hükümetinin IMF`nin verdiği talimatlar doğrultusunda bütün alanlarda olduğu gibi tarım politikasında da yanlış uygulamalara gittiğini kaydetti. Yıldırım, bilinçli olarak Türk tarımının yok edildiğini belirterek, buğday, tütün, tatlandırıcı, pamuk ithalinin ve fındık ağaçlarının sökülmesinin ardından buğdaya verilen fiyatların Türk tarımının bilinçli bir şekilde yok edilişinin en iyi kanıtı olduğunu söyledi.

AK Parti'nin, IMF ne diyorsa ve ne dayatıyorsa onu yaptığını belirten Yıldırım, "Türk tarımını yok ediyor. Bu yok ediş ise bilinçli olarak yapılıyor. Her türlü tarım ürününü dışarıdan ithal ederek Türk çiftçisini ve tarımını bilinçli olarak yok etmeye başladılar. Önümüzdeki birkaç yıl sonra Türkiye tarım bakımından tamamen dışarıya bağımlı hale getirilecektir. AK Parti`ye sesleniyorum. Bundan vazgeçin, yoksa hesabını veremezsiniz" dedi.

Çiftçinin ve tarım alanında çalışanların perişan olduğunu belirten Yıldırım, uluslararası rekabetin göz önüne alınarak Türk çiftçisinin desteklenmesini, destek yapılan alanlarda ise destek oranlarının artırılmasını istedi. Maliyetlerin düşürülmesinin de çok önemli olduğunu ifade eden Yıldırım, "Türk çiftçisi mazot ve enerji bakımından dünyanın en pahalı enerjisini ve mazotunu kullanmaktadır. Maliyetlerin aşağıya çekilebilmesi ve Türk çiftçisi ile tarımının ayakta durabilmesi için bu fiyatların makul seviyelere çekilmesi gerekir. Türk çiftçisi; tarlasını, traktörünü satan bugünkü durumdan kurtarılarak, teknolojik yatırımlar yaparak üretimi artıran ve ürün kalitesini yükselten, geliştiren bir seviyeye çıkarılmalıdır" dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]