SP Genel Başkanı Kurtulmuş'un Sakarya Ziyareti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin Kur'an kursu açılımına tepki gösteren AK Parti'yi eleştirdi.

SP lideri Numan Kurtulmuş, partisinin aday tanıtım toplantısı için geldiği Sakarya'da işadamlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi. Tunatan Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kurtulmuş, AK Parti ve CHP'ye eleştirilerde bulunarak, "Türkiye'nin bu kadar ekonomik sorunu varken ne yazık ki Türkiye kendisini merkezde zanneden AK Parti ve CHP'nin anlamsız, faydasız, çağdışı, soğuk savaş siyasetinin üslubuyla 7 yılını kaybetmiştir. Bu bir soğuk savaş siyasetidir, çatışma, gerilim siyasetidir. 1970'li yıllar rahmetli Ecevit ve Demirel arasındaki, birinin ak dediğine diğerinin kara dediği anlamsız gerilimle heba edilmişti. Maalesef son 7 yıl da Sayın Erdoğan ile Sayın Baykal arasında birinin ak dediğine diğerinin kara dediği bir politikayla, polemikle sürdürülüp gidiyor. Türkiye 2007 Temmuzu'nu yeni geride bıraktı. Bu salonda biri kalkıp diyebilir mi ki biz 2007 seçimlerinde Türkiye'nin ekonomik politikalarını çok iyi tartıştık, sosyal politikalarını tartıştık. Avrupa Birliği politikalarını tartıştık. Hiçbir şey konuşmadık 2007'de. 7 yıldır hiçbir şey konuşulmuyor. 7 yıldır CHP AK Parti'ye saldırıda bulunuyor, AK Parti de aynı üslupla cevap veriyor. O kadar ilginçtir ki CHP klasik tavrının dışına çıkarak, gerekçesi ne olursa olsun Kur'an kurslarından bahsediyor, başörtüsü açılımından, çarşaf açılımından bahsediyor. Allah bilir kalbini, istismar ediyor etmiyor. Ama adam Kur'an kursu demişken, AK Parti'den cevap geliyor. Hayır olmaz. O konularla sen ilgilenemezsin. Hani vardı ya bu
memlekete Komünizm lazımsa onu da biz getiririz. Bu memlekete Kur'an kursu lazımsa, onu biz söyleriz. Diğer taraftan bu çatışma ortamı öyle bir noktada istismar ediliyor ki, aman ha oylarını bölmeyiniz. AK Parti'ye oy verirseniz, şeriat gelir diyor bir tanesi. Öteki de diyor ki CHP'ye oy verirseniz Komünizm gelir. Bu lafı çok duyduk. Allah selamet versin Sayın Demirel hayatı boyunca hep millete dedi ki AP'ye oy vermezseniz Komünizm gelir. Komünizm gitti ama Süleyman Demirel'in yaptığı siyaset tarzı Türkiye'de hala duruyor."
dedi.

Türkiye Bu Siyasetlerle Adım Atamaz

AK Parti'nin statükocu bir parti haline geldiğini iddia eden Kurtulmuş, "AK Parti milletin değişim talepleriyle doğmuş ve iktidara gelmiş bir parti olmasına rağmen milletin kendisinden beklediği değişimi yapmak yerine tam bir statüko partisi haline dönmüştür. Statüko partilerinin temel özelliği çatışmadan besleniyor olmalarıdır. Alın CHP çatışmasını AK Parti'nin söyleyeceği bir şey var mı. Alın DTP çatışmasını AK Parti'nin doğu politikası için söyleyeceği bir şey var mı? Alın irtica çatışmalarını CHP'nin söyleyeceği bir şey var mı? Bunlar geri kalmış, topluma söyleyeceği bir şey olmayan, tarihi ve günü okuyamayan, tamamen ezberci, statükocu, soğuk savaş dilini kullanan siyasetlerdir. Türkiye bu siyasetlerle adım atamaz. Demirel'i gördük, 1970'lerde. Orada kalsın 2010'lu yıllarda Demirel'i görmek istemiyoruz. 2010'lu yıllarda Türk toplumunun değişimci bir karaktere, değişimci bir siyasal üsluba ihtiyacı vardır." şeklinde konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]