SP, Demokratik Açılımın ABD'de Planlandığını İddia Etti

Saadet Partisi İl Başkanı İsmet Aksoy, “Hükümetin Kürt sorununun çözümü diye ortaya koyduğu açılım, ABD’de planlanmıştır. Bunun raporu da işte elimizdedir. SP’nin iktidar olması halinde 4,5 ayda bu sorunu kökten çözüme kavuşturma iddiamız vardır” dedi.

Saadet Partisi, Sakarya il binasında basın mensuplarına, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Proje liderliğini Atlantic Council kıdemli üyesi David L. Phillips’in yaptığı ‘Türkler ve Irak Kürtleri Arasında Güven Tesisi’ isimli raporun Türkiye’ye gönderildiğini ve bu raporun incelendiğinde demokratik açılım sürecindeki gelişmeler ile aynen örtüştüğünü iddia eden Aksoy, “Hükümetin açılım dediği olaydaki yol haritası bu rapordur. Raporun içeriğine baktığımızda madde madde uygulamaya konduğunu görüyoruz. Bu rapor bizim elimizdedir ve açılım sürecinin nerede, nasıl planlandığının ispatıdır. Türkiye, Suriye ile vizeyi kaldırdı. Neden Mısır’la, Suudi Arabistan’la vizeyi kaldırmadı da, Suriye ile kaldırdı? Çünkü Kandil’de 3 bin 500 tane Suriye uyruklu PKK’lı var. Bunların vizesiz Türkiye’ye, oradan da Suriye’ye geçmesi için kaldırılmıştır. Küresel emperyalizm, bu projeyi ortaya koyarken bütün detayları ile hesaplamıştır. Ülkemizde meydana gelen bu olayların planlayıcıları, Türkiye’yi Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eş başkanlığına getirenlerdir” dedi.

İl teşkilatının bir aylık çalışmalarının değerlendirildiği  ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda, il Başkanı İsmet Aksoy, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetimleri, kadın ve gençlik kolları başkanları hazır bulundu.

Bin İktidarı Feda Ederiz

Partililere hitap eden Saadet Partisi İl Başkanı İsmet Aksoy, Kürt sorunu diye ifade edilen sorunun bu ülkede beraber yaşayan müslüman Türklerle Kürtlerin kardeşliği ile çözüleceğini belirterek, Saadet Partisi’nin bu konuda ortaya koyduğu ‘Gönüllü Birliktelik Projesi’ni anlattı.

İçişleri Bakanı Atalay’ın açılım süreci hakkında bilgi vermek için partilerine yaptığı ziyarette konuya en hazırlıklı kurumun Saadet Partisi olduğunu beyan etmek zorunda kaldığını söyleyen Aksoy, iktidar olmaları halinde bu sorunu 4,5 ayda kökten çözüme kavuşturacaklarını savundu.

“AKP Hükümeti İsrail ile yaptıkları ortak hava tatbikatını iptal etti ama İsrail’in bu bölgede genişlemesini sağlayacak bütün altyapıyı da kendileri sağladı. Başbakan Erdoğan (Halkımın yüzde 95’i karşıyken ben Irak tezkeresine destek verdim) diyor. Milli Savunma Bakanlığı, Irak’a ülkemiz topraklarından 4 bin 300 sorti yapılması ile övünüyor. Bu halkın hükümeti, bu halkın başbakanı bunları nasıl söyler, nasıl yapar?” şeklinde konuşan il başkanı Aksoy, Milli Görüş’ün ise bir mazlumun kanına bin tane iktidarı feda edeceğini ve yer yerinden oynasa bir Müslümanın kanının akmasına razı olmayacaklarını dile getirdi.  

Beynimiz ve Ruhumuz İpotekli Değil

Bir iktidarın başarılı olmasının en önemli unsurunun, gücünü kendi halkının dinamiklerinden alması olduğunu kaydeden İsmet Aksoy, “Saadet Partisi bu ülkenin toplumunun sesidir. Bu toplumun çığlığıdır, vicdanıdır. Biz iktidar için değil, bu vicdan susmasın diye mücadele veriyoruz. Partimizin beyni ve ruhu asla başka güçlerin ipoteğinde değildir. Milli Görüş mevsimlik ot değil, 40 yıllık çınar ağacıdır. Milli Görüş Lideri 40 yıl önce ne demişse bugün doğru çıkmıştır ve geçerlidir” diye konuştu.

Partinin genel merkez yetkililerinin çok ciddi bir çalışma planı hazırladıklarını açıklayan il başkanı Aksoy şöyle devam etti: “Halkımızın Saadet Partisi’ne yönelttiği bir sempati söz konusudur . Biz de önümüzdeki günlerde yeni çalışma planımızla bunu daha da artırmayı hedefliyoruz. Bölge ve ilçelerimize yönelik özel tarama programları hazırladık. Partimizin fikriyatını çok daha geniş kesimlere ulaştıracağız.”

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]