SP: 2010 Bütçesi Milletin Derdine Derman Olmaz

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı İsmet Aksoy, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünlere yönelik çıkarılan yönetmelik ile hükümet tarafından insan sağlığının hiçe sayıldığını ve ülke tarımının tamamen uluslararası gıda sektörlerinin tekeline terk edileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren GDO’lu ürünlerle ilgili yönetmeliği ve 2010 Bütçe Tasarısını değerlendirmek üzere İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen İsmet Aksoy, GDO'lu ürünlerin dünya gıda sektörüne hâkim olmak isteyen uluslararası firmaların bir tuzağı olduğunu belirtti.

GDO işgali ile toplam 11 bin bitki çeşidine sahip biyolojik çeşitliliğimiz üzerinde büyük bir tehdit meydana geleceğini savunan İsmet Aksoy, “Herkes gider Mersin’e, biz gideriz tersine. Hükümet, çıkardığı yönetmelik ile adeta bu deyimi yerine getirmiştir. Bütün dünyanın organik tarıma yöneldiği bir ortamda Türkiye'nin tarımını GDO'lu ürünlere açık hale getirmesi, düşündürücü olmaktan da öte gaflettir. AB bu ürünlerin üretimini, ithalatını, kullanımını kabul etmiyor. Başta Almanya olmak üzere Fransa, Hollanda, İtalya gibi bazı ülkeler ise bu ürünleri tamamen yasaklamış durumdadır” dedi.

Sağlık ve Tarım Skandalı

GDO’lu ürünlerin kan yapısını bozduğunun, bağışıklık sistemini çökerttiğinin, organlarda küçülme meydana getirdiğinin ve sonraki nesillerde üreme yeteneğini bitirdiğinin bilimsel raporlarla kanıtlandığını dile getiren Sakarya İl Başkanı İsmet Aksoy, bu durumun halk sağlığı açısından bir skandal olduğuna işaret etti.

“Tarımımızı yabancı, tekelci tohum şirketlerinin kontrolüne sokacak bir adım atılmıştır. Çok ilginçtir ki, GDO'lu ürünlerin sadece çocuk mamalarında kullanılması yasaklanmıştır. Yetkililer, çocuklara zararlı olan bir şeyin büyüklere zararlı olmayacağının garantisini mi vermektedir? Halkın sağlığını, ülkenin gen kaynaklarını, tarımımızı doğrudan tehdit eden bu uygulamaya göz yumulması mümkün değildir”
şeklinde konuşan il başkanı Kılıç, hükümeti GDO’lu ürünlere yönelik yanlıştan vazgeçmesi konusunda uyardı.

Bütçe Yine Faize Çalışacak

2010 Bütçe Tasarısı hakkında da değerlendirmelerde bulunan İsmet Aksoy, “Bütçeler hükümetlerin ekonomik politikalarının aynasıdır. 2010 yılı bütçesinde de iktidar partisi tercihlerini eğitim, sağlık, yatırım ve personel harcamalarından yana kullanmak yerine bu giderleri kısmak yolunda kullanmıştır. Faizciye 58,8 milyar lira ödenek tahsis edilirken, milyonlarca insanın yıllık sağlık harcamaları için 60,3 milyar lira ödenek ayrılmıştır. İşçi, memur, emekli, çiftçi ve yoksul bu tabloda görülmüyor. AKP'nin 2010 bütçesi de geçmiş bütçelerde olduğu gibi yine faize çalışacak. Rantiyeye haftada 1 milyar TL'nin üzerinde faiz ödenecek” diye konuştu.

Bütçe kalemlerinin rantiyecilerin dışında Türkiye'nin geniş kesimleri için bir anlam ifade etmediğine vurgu yapan Aksoy, ülkenin en temel ve önemli sorunu olan işsizler için de bir önlem içermediğini bildirdi.

“Hazırlanan bütçede sermaye sahipleri, vergiler, faizler düşünülmüş ancak yatırım, istihdam, ücret artışları, üretim ve gelişme düşünülmemiştir. Bu bütçe ile sıkıntıların giderilmesi mümkün değildir. Sosyal yönü olmayan bir bütçedir. 2010 Yılı Bütçe Kanunu tasarısı iktidar kadrolarının beceriksizliğini ve yetersizliğini bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Milletin hiçbir derdine derman olacak bir bütçe değildir” ifadelerini kullanan İl Başkanı Aksoy, Türkiye'nin büyümeye geçmesini sağlayacak ve sosyal refahın artmasına imkân verecek bir bütçeye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]