Soygun Yapan Güvenlikçilere 38 Yıl Hapis Cezası

Sakarya'da, çalıştıkları toptancılar çarşısındaki bir iş yerinin çelik kasasından yaptırdıkları yedek anahtarla yüksek miktarda para çaldıkları iddiasıyla yargılanan 2 güvenlikçi, toplam 38 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2008 Ekim ayında Erenler ilçesi Toptancılar Çarşısı'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Erhan A.(36) ve Erol T. (41), Halil K.'ya ait baharat ticareti yapan iş yerinin çelik kasasından gizlice yaptırdıkları yedek anahtarla belli aralıklarla zincirleme olarak para çaldı. Güvenlikçilerden Erhan A., şirket yetkililerinin kasanın bulunduğu odaya gizli kamera koyması sonucu son işinde tek başına yakalanmıştı. Zanlı, polisteki sorgusunda diğer güvenlikçi arkadaşı Erol T. ile birlikte birçok kez kasadan para çaldıklarını itiraf etmişti.

Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 aydır tutuklu olarak yargılanan Erhan A.(36) ve Erol T.(41), ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Erhan A., son savunmasında işlediği suçtan dolayı son derece pişmanlık duyduğunu söyledi. 13 yıldır toptancılar çarşısında çalıştığını ve hakkında hiç bir şikayet bulunmadığını kaydeden Erhan A., olaydan dolayı üzgün olduğunu belirtti.

Açık olan dükkandan hırsızlık yaptığını itiraf eden Erol T. ise çok pişman olduğunu ifade etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Erhan A.'yı, 'haksız yere elde bulundurulan anahtar ile gece vakti zincirleme şekilde hırsızlık' suçundan 9 yıl ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kasadaki son hırsızlık olayını tek başına gerçekleştiren Erhan A.'ya mahkeme, hırsızlığı gece yaptığı için bir kez daha 6 yıl, 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 2 yıl hapis cezası verdi. Erhan A., diğer hapis cezalarıyla birlikte toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erol T.'ye 'haksız yere elde bulundurulan anahtar ile gece vakti zincirleme şekilde hırsızlık' suçundan 9 yıl ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 6 yıl olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezası verildi. Her iki sanık toplam 38 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin açıkladığı hapis kararını duyan güvenlikçiler büyük şok yaşadı.

Geçen yıl Erenler ilçesi Toptancılar Çarşısı'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Erhan A. ve Erol T., baharat ticareti yapan bir şirketin çelik kasasının anahtarının yedeğini gizlice yaptırmıştı. Yedek anahtarla bir ay içinde kasadan belli aralıklarla para çeken iki güvenlik görevlisi, şirket yetkilileri kasanın bulunduğu odaya gizli kamera koyması sonucu tespit edilmişti. Gizli kameraya yakalanan güvenlik görevlisi kasadan 300 TL civarında para çaldıklarını iddia ederken şirket yetkilileri muhasebe kayıtlarına göre 50 ila 60 bin TL çalındığını öne sürmüşlerdi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]