Sosyal Yardım Kartı hayata geçti

Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Yardım Kartı uygulamasını hayata geçirdi.  Bu kartla vatandaşlar artık kumanya ile kendilerine verileni değil, ihtiyacına göre tercih ettiklerini alma imkânına kavuştu.

Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik başlattığı sosyal yardım çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Daha önce Büyükşehir eliyle gıda yardımı yapılan vatandaşlara Sosyal Yardım Kartları dağıtıldı ve kumanya dönemine son verildi. Sosyal Yardım Kartı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunduklarına dikkat çeken Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, yeni kartlar ile yardımları vatandaşların hanelerine daha kolay ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bin 400 aileye sosyal yardım

Yüce, “Büyükşehir Belediyemizden daha önce gıda yardımı alan ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan dul bayanlar, yaşlılar, engelliler ve diğer ihtiyaç sahiplerine yönelik bir çalışma başlattık. Sosyal hizmetlere yeni bir anlayış getiren Sosyal Yardım Kartı uygulamasını hayata geçirdik. Bugüne kadar şehir genelindeki bin 400 aileye kartlarını teslim ettik. Sosyal Yardım Kartıyla vatandaşlarımız artık kumanya ile kendilerine verileni değil, ihtiyacına göre tercih ettiklerini alma imkanına kavuştu. Böylece hiçbir vatandaşımız artık sosyal yardımlara ulaşmada sorun yaşamıyor” diye konuştu.

Diledikleri her yerden alışveriş

Sosyal Yardım Kartı’nın şehir ekonomisine de katkı sağladığını aktaran Davut Yüce, “Bu kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız dilediği esnaftan alışveriş yapabilme ayrıcalığına kavuştu. Böylece küçük esnafımız için de önemli bir gelişme yaşandığını söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız diledikleri marketten gönül rahatlığı ile ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Böylece sosyal yardımlar konusunda en temel ilkemiz olan ‘sağ elin verdiğini sol elin görmemesi’ düsturu için de örnek bir çalışmayı hayata geçirmiş olduk” dedi.

Mevcut çalışma geliştirildi

Yüce açıklamalarına şöyle devam etti; “Şunun altını çizmekte yarar var: Sosyal Yardım Kartı yeni bir uygulama değildir. Daha önce devam eden sosyal yardım çalışmalarımıza yeni bir boyut kazandırılmasıdır. Zamanın ruhuna uygun bir sosyal belediyecilik anlayışı ile uzattığımız elin, ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olmasını hedefliyoruz. Ekiplerimizin daha önceden mağdur olduğunu yüzde 100 onayladıkları vatandaşlarımıza kartları teslim ediliyor.”
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]