Sosyal Hizmetler Koordinasyon toplantısı Arifiye'de yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca, her ay düzenli olarak yapılan Sosyal Hizmetler Koordinasyon toplantısı, Arifiye Belediyesi ev sahipliğinde Arifiye Gölbaşı Park’ta yapıldı.

Toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, Arifiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Lütfü Tansı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Kalay, İlçe Belediyelerinin Kültür ve Sosyal İşler Müdürleri ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürleri katıldı.

Toplantıda İlçe Belediyelerine; Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce başta olmak üzere, sırasıyla Şube Müdürleri tarafından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sosyal içerikli çalışmalar, yaklaşan Ramazan ayında yapılacak olan yardımlar ve iftar programları hakkında bilgi verildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce yaptığı açıklamada; "Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak, Sakaryalı hemşerilerimizin zor günlerinde, ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmak için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Belediyelerimizdeki Sosyal İşler Müdürlüklerimiz, vatandaşlarımızın cenazesinde, doğal afette, evi yandığında, hastalığında, yaşlılığında, engelli duruma düştüğünde, kısacası her zor gününde kara gün dostu olmaya, yaralarına merhem olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda, giyim, kırtasiye, sağlık, yanan evlerinin tadilat ve onarımı, engelli vatandaşlarımıza akülü engelli araçları, onları topluma kazandırmayı amaçladığımız hobi kursları, spor kursları, bu kurslara ücretsiz servis hizmeti, çocuklarımıza yönelik; yüzme, futbol, basketbol, karate, judo ve bisiklet kursu başta olmak üzere bir çok branşta yaz kursları, madde bağımlısı gençlerimizi tedavi etmeye ve onları topluma kazandırabilmek için yapılan çalışmalar olmak üzere bir çok alanda vatandaşımıza hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında Gençlik Merkez projesini tüm ilçelerde gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Yüce, “Bu gün de, Arifiye Başkan Yardımcımız sayın; Lütfü Tansı ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yeni atanan arkadaşımız Mehmet Kalay\'ın ev sahipliğinde bir araya geldik. "Engelsiz Kent Sakarya" sloganı ile vatandaşımızın sıkıntıya düştüğü her anında yanında olan bir yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğini artırıyor, her geçen gün, hizmet ağımızı genişletiyoruz. Sakarya Merkezde hayata geçirdiğimiz Gençlik Merkez, çok büyük bir boşluğu doldurdu. Bu projeyi ilçelerimizde de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yine, gençlerimize yönelik faaliyet gösteren Bilgi evlerine ek olarak Kadın Akademilerini kurmayı hedefliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesile ile, toplantımıza katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]