"Sosyal Hizmetler; bir gönül işi, bir vicdan işidir"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Arifiyeli muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Arifiye Belediyesi Kültür Merkezi\'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Başkan Yardımcısı Lütfü Tansı ile Arifiye ilçesi köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi başkanlığının faaliyetleri hakkında bilgiler veren Yüce, "Sosyal Hizmetler bir gönül işi, bir vicdan işidir. Bu hizmetler görev yapmak için önce insanı sonra işinizi çok sevmeli gece, gündüz demeden etrafınızdaki ihtiyaç sahibi kişileri tespit ederek onların yaralarına merhem, dertlerine derman olmalısınız. İhtiyaç sahibi insanlarımızı tespit etmekte en büyük yardımcımız siz muhtarlarsınız. Sosyal Hizmetlerden sorumlu kurumlar tarafından Sakarya genelinde 2012 yılı içerisinde yapılan sosyal yardımlar için 9 milyon 952 bin 633 TL harcama yapıldı" diyerek sosyal yardım konuları, başvuru şartları, yardım çeşitleri, sorumlu kurumlar ile yardım çeşidine göre nasıl başvuru yapılacağı hakkında detaylı bilgi verdi.

Toplantının sonunda gerçekleştirilen dilek ve temenniler kısmında, muhtarlar çevrelerinde bulunan ihtiyaç sahibi, engelli, dul ve yetimlere nasıl yardımcı olunabileceği konusunda bilgi aldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]