"Sosyal hizmet uzmanlarının yanındayız"

Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, sosyal hizmet uzmanları hakkında bir açıklama yaptı.

İrfan Korkmaz yaptığı açıklamada, "Türkiye’de kamuda sürekli görmezden gelinen çalışanlardan biride sosyal hizmet uzmanlarıdır. Devletin şefkat elinin temsilcisi olan bu çalışanlar SHÇEK zamanında devletin ilgi göstermediği çalışanlar olmuşlardır. Sosyal Hizmetlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısında tek bir elde toplanması ile çalışanlar,  çalışma hayatları ile ilgili olumlu gelişmeler yaşanmasını beklemekteydiler.

Fakat bu konuda da hayal kırıklığına uğratılmışlardır. Sosyal hizmet uzmanları mesleki anlamda sorunlarına çözüm beklerken, mali ve özlük haklarının düzeltilmesini isterken Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği\'nde yapılan değişiklikle adeta mesleğin uygulayıcıları olan sosyal hizmet uzmanları yok sayılmıştır.
Sosyal hizmet bölümlerinde okuyup sosyal hizmet uzmanı olan çalışanların eğitimleri hiçe sayılarak bazı yakın meslek gruplarının da sosyal hizmet uzmanlığı yapabilmesinin önü açılmıştır. 
Bir meslek grubunun başka bir meslek grubunun işini yapması, bunun için özel bir yönetmelikle bu unvanı alabilmesi hukuken de yanlıştır.  Sosyal hizmet uzmanı olarak çalışacaklar sadece sosyal hizmet uzmanları olmalıdır. Bu konu hassastır. Hem verilen hizmetin kalitesi hem de çalışanın motivasyonuna zarar verecek olan bu uygulamadan bir an önce dönülmesi gerekmektedir. 

“Yetişmiş meslek elemanının azlığı” gerekçe gösterilerek böyle bir yola gidilmesi büyük bir hatadır. Hiçbir meslek grubunun bir başkasının mesleğini yapması kabul edilir bir durumda değildir. Türk Sağlık-Sen olarak bu konunu takipçisi olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz. Sosyal hizmet uzmanlarının yönetmelikle uğradıkları bu mağduriyetin giderilmesi adına hukuki çalışma başlatılmıştır. Kısa bir zaman içerisinde yönetmelikte çalışanları mağdur eden düzenlemelerin iptali için Genel Merkezimiz tarafından dava açılacaktır. 

Türk Sağlık-Sen olarak sosyal hizmet çalışanlarının yeni mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Mevcut sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Daha iyi mali ve özlük hakları, daha iyi çalışma koşulları onlara sağlansın. Bu anlamda icracı bir bakanlığın bu işi koordine etmesini de önemli bir fırsat olarak nitelendirmiştik. Bakanlık kurulalı iki yıl oldu, çalışanlara yönelikte hizmetler görmek istiyoruz. Çalışanları mağdur etme anlayışının son bulmasını istiyoruz dedi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]