Sosyal Amaçlı Din Hizmetleri Vereceğiz

17 Ağustos Camii’ne uydu aracılığıyla bağlanan Prof Dr. Ali Bardakoğlu; imamlara seslendi:“Sosyal amaçlı din hizmetleri vereceğiz”

“İmamlar mahallesinin Sosyal doktorudur…”
Türkiye genelindeki tüm din görevlilerine yönelik uydu aracılığıyla Yaz Kur’an kurslarıyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu; “sosyal amaçlı din hizmetleri vermeliyiz” dedi.

TÜRKİYE GENELİ
Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de tüm din görevlilerine canlı yayın aracılığıyla “Bir haftalık Uydudan Eğitim Programı” çerçevesinde seslenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu; cami ve kurslarda açılacak olan “Yaz Kur’an Kurslarıyla” ilgili bilgilendirici açıklama yaptı.

17 AĞUSTOS CAMİİ
İlimiz Karaman 17 Ağustos Camii’nde İl Müftüsü Sinan Cihan Başkanlığında toplanan Merkezde görevli imam, müezzin, Kur’an Kursu hocaları ve cami dernek başkanları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun açıklamasını uydu aracılığıyla canlı olarak dinledi. Açıklamayı çok sayıda din görevlisi dinledi.

EĞİTİM KALİTESİ
Açıklamasında Kur’an Kursları’nın önemine değinen Prof. Dr. Ali Bardakoğlu; okulların kapanmasıyla birlikte öğrencilerin boş yaz ayında Kur’an eğitimi alması gerektiğini vurgulayarak: “Eğitim kalitesi Kur’an Kurslarından alınan eğitimlerle daha da iyi seviyeye çıkmaktadır. Çünkü Kur’an; çocuğun aldığı eğitimi tamamlamaktadır.” diye konuştu.

SOSYAL DOKTOR
Din görevlilerim mahallesinin birer sosyal doktoru olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bardakoğlu; “İmamlar mahallesindeki evleri tek tek dolaşarak, bu evlerdeki çocukların Yaz Kur’an Kursu’na gelmesini ikna edip sağlamalıdır. İmkânları olmayanları okutmalı veya okutacak kişiler bulmalıdır. Çünkü bu dinimizin parçasıdır. Bu sosyal amaçlı din hizmetidir” dedi.

AYIRIM YAPILMAMALI
Açılacak olan Yaz Kur’an Kursu’na gelecek çocuklar arasında kesinlikle kız-erkek ayırımı yapılmaması gerektiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu; “İmamlar evleri dolaştığında, özellikle kız çocukların okula gönderilmesi sağlanmalıdır. Ama kurslarda kesinlikle cinsiyet ayırımı yapılmamalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]